Rekrutterer nyutdannede igjen

Gode nyheter for ferdigutdannede - det store konsulentselskapet Accenture er tilbake og ansetter igjen.

Gode nyheter for ferdigutdannede - det store konsulentselskapet Accenture er tilbake og ansetter igjen.

Det har vært svært vanskelig for nyutdannede å skaffe seg jobb de to siste årene, men nå begynner det å løsne, blant annet hos det store konsulentselskapet Accenture.

    Les også:

Accenture hyret hele studentkull under dotcom-årene. Bare i 2000 ansatte selskapet 340 konsulenter, de fleste rett fra skolebenken. Men i 2001 måtte selskapet hive inn reversen og siden har selskapet gått gjennom en rekke nedbemanninger. Fra en topp på nesten 2000, har selskapet i dag en stab på 800.

Nå er selskapet tilbake og ansetter folk. Årsaken er grei - belegget på dagens stab er kommet opp i over 80 prosent, fortalte Accenture-sjef Nils Øveraas nylig. Dermed må man øke staben, skal man ha tid til litt interne aktiviteter.

Accenture har i det stille ansatte folk gjennom senvåren og øket staben med 42 hoder.

- Vi har hyret en runde med IT-konsulenter og en runde med siviløkonomer og folk med industriell erfaring. Disse begynner å komme på plass nå, forteller Bjørn Schulstock, Accentures nordiske rekrutteringsansvarlige, til digi.no.

Han forteller at Accenture planlegger en ny rekrutteringsrunde utover høsten og alt ligger an til enda en runde på nyåret.

- Vi merker en økt etterspørsel, særlig i offentlig sektor, olje/energibransjen og varehandelen, forteller Schulstock.

Accenture satser fremdeles mest på nyutdannede. Selskapet fordeler sine ansatte på 70-80 prosent relativt nyutdannede og resten mer erfarne. Men typen prosjekter Accenture arbeider med har endret seg kraftig de siste årene.

- Kundene er blitt mer forsiktige med å teste nye teknologi, det er ikke noen særlig store Internett-prosjekter om dagen. Kundene fokuserer på mer tradisjonelle systemer med dokumenterbar gevinst, forteller Accenture-sjefen.

Accenture øker mest på SAP og Oracle, men også på Microsoft .Net-teknologi trenger selskapet folk. Schulstock forteller at Accenture har godt med Java-folk.

Han har trøst å dele ut til alle arbeidsledige.

- Det er i utgangspunktet ingen hinder å være arbeidsledig, men vi spør hva folk hva de har gjort i mellomtiden. Det er ikke positivt om folk har sittet uvirksomme, men vi synes det er like positivt at man har seilt rundt jorden som at man har studert, påpeker Schulstock.

Til toppen