Rekylen kommer!

Etter en misstrøstig start på forrige uke, avsluttet det amerikanske aksjemarkedet med en himmelferd og oppgang for Nasdaq børsen på 7,87 prosent.

Etter en misstrøstig start på forrige uke, avsluttet det amerikanske aksjemarkedet med en himmelferd og oppgang for Nasdaq børsen på 7,87 prosent.

Det har vært en sammenhengende nedtur for Nasdaq og teknologitunge selskaper i USA gjennom hele september og oktober slik det fremkommer av chartet til høyre. Sist uke var det spesielt ille der flere av dagene viste fall på flere prosent. Og når dette smitter over til andre markeder og ikke lenger begrenser seg til enkelt bransjer som teknologi og Internett, er det mange som skriker om børskrakk. Men heldigvis for aksjemarkedene, kunne man innlede helgen i roligere farvann. Et chart med lengre horisont finnes på vår søstertjeneste Aksjeforum.com.

For på fredag var det igjen glade rop og livlig handel på de fleste børser. Optimismen vendte tilbake og flere av aktørene mente at nok fikk være nok, iallefall for denne gang. Med det langvarige fallet som hadde vært gjennom de to siste månedene hadde markedet korrigert såpass mye at det igjen var muligheter for gode handler. Det resultaterte i en oppgang på Nasdaq børsen på hele 7,87 prosent, noe som er en av de største enkeltoppgangene i børsens historie i løpet av en dag. Den positive vinden blåste også over flere av de europeiske aksjemarkedene som fremdeles var åpne mens den amerikanske handelen pågikk, samt de Asiatiske i dag morges, slik det fremkommer under.


Indeks

Endring

Dow Jones Ind. avg

1,57 %

Nasdaq Comb Composites

7,87 %

S & P 500 index

3,34 %

FT-SE 100 Index

1,27 %

Nikkei 225 Index

1,19 %

Hang Seng Stock Index

2,35 %

Det borger derfor for en sterk dag på Oslo Børs i dag. Selv om Norsk Hydro legger frem sitt resultat i løpet av morgentimene og dette vil kunne påvirke aksjedagen, er det nok lite tvil om at teknologi blir dagens store vinner. Opticom, Merkantildata og Nera er alle aksjer som er meget volatile og reagere raskt på svingninger i markedet.

Den mest naturlige scenariet er en sterk åpning på dagen som en årsak av Nasdaq, men så med en svakere utvikling utover dagen ettersom man igjen vil begynne å avvente nye signaler fra utlandet. Dette forklares gjennom at mange aktører vil kaste seg ut i markedet i åpningminuttene, som igjen vil resultater i at mange kjøpere dermed har gjort sitt for dagen. Dette vil ofte forplante seg utover dagen og man opplevere et lite "vakum" på kjøpersiden. Å være kjølig er derfor like viktig på gode dager som dårlige.
Til toppen