KARRIERE

Relacom sier opp hundrevis

Nytt kontraktsystem hos Telenor tvinger underleverandøren til å nedbemanne.

1. mars 2010 - 07:33

Oslo (NTB): Telenor-underleverandøren Relacom sier opp 300 ansatte som følge av nytt kontraktssystem hos Telenor.

De 300 som mandag blir sagt opp, er både montører og ingeniører med opptil 40 års ansiennitet, opplyser landets største organisasjon for ingeniører og teknologer, NITO.

Det er nytt kontraktsregime hos Telenor som fører til at Relacom må ty til oppsigelser. Telenor vil fra nå av tildele femårskontrakter til én og én aktør fylkesvis. Relacom har tidligere vært prekvalifisert for å konkurrere om oppdrag i det norske telenettet for Telenor.

NITO frykter for de 300 oppsagtes framtid.

– Det er vanskelig for denne aldersgruppen å få nytt arbeid. En nedbemanning i denne størrelsesorden i Telenor ville betydd sluttpakker og andre ordninger for de med høy alder, men i Relacom får de sparken på grått papir uten noen form for kompensasjon, opplyser kommunikasjonsrådgiver Johannes Fjose Berg i NITO.

Masseoppsigelsene i Relacom har vært ventet.. Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor sa for en måned siden til Teknisk Ukeblad at han har sympati med de ansatte og forståelse for at det kan være vanskelig å måtte flytte eller skaffe seg ny jobb for å fortsette i faget. Han mener imidlertid at Telenors nye kontraktsregime er til det beste for forutsigbarhet og at det også har vært ønske blant entreprenørene om en ny kontraktsmodell. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.