Relanserer Commodore 64

Commodore 64 skal relanseres av et selskap som erklærer seg som C64s skytsengel. For hundrevis av nettsteder kan det bli en dødsengel.

Commodore 64 skal relanseres av et selskap som erklærer seg som C64s skytsengel. For hundrevis av nettsteder kan det bli en dødsengel.

Husker du Commodore 64? Millioner av C64-elskere elsker fremdeles sin gamle flamme, og gir uttrykk for det på et utall nettsteder. Nå relanseres varemerket globalt av et selskap som erklærer seg som dets "skytsengel". Hundrevis av "ikke-autoriserte" nettsteder ser det nok mer som en dødsengel.

C64 er fremdeles verdens mest solgte datamaskin, ifølge Guinness rekordbok. Enda i dag er det seks millioner lojale brukere og entusiaster der ute. Maskinene selges ikke lenger, men det lages spill og emulatorer for kjøring av Commodore-programmer på andre plattformer.

Varemerket Commodore 64 er fremdeles en av industriens sterkeste. I dag eies det av hollandske Tulip Computers. I forrige uke annonserte Tulip at de har lisensiert Commodore 64 til selskapet Ironstone Partners Limited. Partene skal relansere varemerket globalt og etablere den offisielle Commodore 64-siten.

De mange hundre andre nettstedene som i dag drives av entusiaster og kommersielle ble gjennom pressemeldingen samtidig varslet om at det snart er slutt på moroa. Ironstone skal ha eksklusive rettigheter til bruk av varemerket, og det aksepteres ikke at andre bruker Commodore eller Commodore 64 på sine nettsteder.

Til ZDnet sier Ironstones kreative direktør Darren Melbourne nå at de kun vil forfølge de som utnytter merket. - Det finnes store selskaper som selger C64-emulatorer og spill, og det har de ikke anledning til, sier han.

Ironstone skal tidligere ha utvist stort talent for å konvertere nettbrukere til betalende abonnenter. Også den offisielle C64-siten vil etter alt å dømme bli en betal-tjeneste.

PC-giganten og varemerkeeier Tulip går også sterkt inn i samarbeidet. De varsler nye maskinvareprodukter under Commodore 64-merket som kjører C64-emulatoren.

Til toppen