Religion-avstemning er datavirus

Dataeksperter advarer nå mot et nytt datavirus som kan ramme brukere av Microsofts e-postprogram Outlook. Dersom du åpner vedlegget "WTC.exe", startes et virus som sletter alle filer på harddisken og sender kopier av virusmailen til alle navn i adresseboken.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters utgir e-postviruset seg for å være en programsnutt som lar leseren stemme over hvorvidt USA skal gå til krig som følge av terroraksjonenen som rammet landet 11. september.

- Viruset, som foreløpig ikke har rukket å spre seg i faretruende grad, sprer seg via e-post til brukere av Microsoft Outlook, opplyser Simon Perry i Computer Associates International Inc til Reuters.

Viruseksperter frykter imidlertid at det nye viruset kan spre seg raskt på grunn av sin påståtte relasjon til terroraksjonene mot USA.

Tittelen på e-posten er "Peace between America and Islam!", mens den øvrige teksten, som er stavet med en salig blanding av store og små bokstaver og "hårete" grammatikk, lyder; "Hi. Is it a war against America or Islam!? Let's vote to live in peace!".

Det farlige vedlegget heter "WTC.exe", og dersom du åpner det startes en eksekverbar fil som sletter alle filer på harddisken og samtidig sørger for å spre virusposten videre til alle du har registrert i ditt adresseregister i Outlook. Viruset sørger også for at enhver nettside som driftes av en infisert server blir erstattet av en side med teksten "America ... few days will show you what we can do!!! It's our turn >>> ZaCker is so sorry for you," opplyser Computer Associates.

Viruset, eller rettere sagt dataormen (siden den sprer seg selv videre), prøver også å laste ned en bakdør til datamaskinen og reformatere systemet, men denne delen av viruset har opphavet ikke klart å få til å fungere, forteller Vincent Gullotto i Network Associates Incorporated til Reuters.

Viruset er også så utspekulert designet at det kan slette antivirus-programvare på datamaskinen, ifølge Vincent Weafer i Symantec Corporation.

Til toppen