Rema-Reitan vil kjøpe Sense

Styret i Reitangruppen byr på samtlige aksjer i Sense. Rema-Reitan byr 3,50 kroner for hver aksje - 43 prosent over siste kursnotering i Bjørn Erik Reinseths selskap.

Reitangruppen stiller blant annet som betingelse for det frivillige tilbudet at Reitangruppen mottar aksepter som sammen med de aksjer Reitangruppen eier i dag representerer mer enn 90 prosent av de utestående aksjer i Sense. I tillegg til et levelig resultatet av en operasjonell, juridisk og finansiell due diligence, naturligvis.

- Tilbudet varer fra og med 2. april 2003 til og med 30. april 2003 kl. 16:00. For nærmere detaljer rundt tilbudet, henvises det til tilbudsdokumentet som forventes sendt ut i løpet av uke 14, skriver Reitangruppen i en børsmelding.

Reitangruppen eier i dag 1.850.000 aksjer i Sense, som representerer 2,4 prosent av stemmene i teleselskapet.

Reitangruppen er best kjent som eieren av lavpriskjeden Rema 1000, 7-Eleven, Narvesen-kjeden og det svenske motstykket til Narvesen, Pressbyrån.

De trondheimsbaserte kremmerne kontrollerer med andre ord noen av Nordens fremste distribusjonskanaler, og nå ønsker Reitangruppen også å gjøre seg store innen telekom.

Reitangruppens fremsatte kontanttilbud representerer en premie på 43 prosent over siste sluttkurs i Sense. Et tilbud på 3,50 kroner per aksje verdsetter Sense, som er Norges tredje største mobilaktør, til 273 millioner kroner.

Finansdirektør Kjell Magnus Reitan sier til digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet at det man primært mener å kunne forbedre hos Sense er distribusjon og markedstilgang gjennom gruppens butikker.

- Sense er Norges tredje største mobilaktør, med en kundebase på rundt 200.000. Selskapet har positiv inntjening. Det er et godt drevet selskap, som har gjennomgått en kraftig forbedring på driften, sier Reitan.

- Men utfordringen er distribusjonen, markedsføringen og tilgangen til nye kunder, sier Reitan.

Reitan sier til iMarkedet at man ikke har fått formelle bekreftelser, men "positive signaler" fra Sense-aksjonærer.

Styreformann Øyvind Aasbø i Sense sier styret ikke har behandlet budet ennå, og har derfor ingen oppfatning av det foreløpig.

Aasbø sier han som representant for Sense-aksjonær Norsk Vekst har en "klar oppfatning" av budet, men den vil han ikke gå ut med foreløpig.

Han sier planen er å avholde et styremøte angående saken i løpet av uken.

Tidligere Sense-sjef Nadir Nalbant lurer i kulissene i budet fra Reitangruppen. Nalbant er tidligere hentet inn for å bygge opp et mobilselskap under navnet Hello på distribusjonsnettet til Reitan, som innbefatter blant annet Narvesen og 7 eleven-butikkene.

Reitan sier prosessen med budet har vært holdt på armlengdes avstand fra Nalbant, fordi han fortsatt er en betydelig aksjonær i Sense.

Reitan sier det er altfor tidlig å si om Nalbant vil lede den samlede mobilsatsningen hvis man får aksept for budet.

Til toppen