Rema starter PC-salg

IT-bransjen har fått seg en ny konkurrent - Rema har startet salget av en avansert PC med en svært smart detalj.

IT-bransjen har fått seg en ny konkurrent - Rema har startet salget av en avansert PC med en svært smart detalj.

Reitan-konsernet bruker nå sin distribusjonsmakt til å selge stadig flere typer produkter i alle sine butikker. Nå starter REMA 1000-butikkene salget av en avansert PC.

Maskinen vil dog ikke dukke opp i alle butikker - det er opp til butikksjefen/eieren om den skal tas inn.

PC-en bryter noe med Remas vanlige billigprofil - Medion-maskinen som er satt sammen i Tyskland og har et kraftig Nvidias GeForce FX 5600 skjermkort med 128 MB RAM. Skjermkortet har også videoinngang slik at man kan redigere filmer tatt opp med sitt videokamera. I tillegg har skjermkortet DVI-utgang for støtte av de nyeste flatskjermene på markedet.

PC-en har en tilkoblingsenhet i front som kalles ConnectX. Denne inkluderer blant annet en minnekortleser som gjør at brukeren kan overføre bilder fra digitale kameraer uten å måtte bruke kabler og eksterne lesere eller krybber.

Men både digitale stillbilde- og videokameraer kan også kobles til via enten USB 2.0-porten eller FireWire-porten som sitter i fronten av PC-en.

Maskinen er utstyrt med en AMD Athon XP 2600-prosessor og 512 MB PC2700-minne. Kjøleløsningen for prosessoren skal være spesielt stillegående.

Maskinen er utstyrt med både modem og nettverkskort. Den har også en kombinert DVD- og CD-brenner, samt programvare for å lage DVD-film med menyer. Brenneren støtter både DVD+R/RW- og DVD-R/RW-formatene og brenner DVD-er i hastigheter opp til 4x.

PC-en har også et eget kort for mottak av TV. Ved hjelp av medfølgende programvare kan sendingene lagres til harddisken eller direkte til en DVD-plate. I tillegg har maskinen en digital lydutgang. med støtte for Dolby Digital surroundlyd.

Utsalgsprisen hos REMA 1000 vil være 8500 kroner inkludert mva. Dette inkluderer også to år med telefonsupport døgnet rundt.

Medion er Tysklands største PC-produsent og leverer blant annet PC-er til den tyske dagligvarekjeden Aldi. Kjeden, som også finnes i Danmark, solgte i løpet av en formiddag i november i fjor 7000 PC-er til knappe 10.000 danske kroner i forbindelse med en kampanje.

En PC som minner en del om den REMA 1000 skal selge, finnes på denne siden. Men REMA 1000-utgaven ser ut til å være en del bedre utstyrt.

Til toppen