BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ren Java-nettleser klar innen juli

Netscape klargjør nå en Java-utgave av Navigator beregnet for NC-er og andre klienter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. des. 1997 - 10:40

Nettleseren vil ifølge CNET bli levert til betatesting i mars og skal etter planen være ferdig innen slutten av juni. Inntil nå har Netscape sagt at en uspesifisert utgave skulle være klar i løp av første kvartal av 1998.

Selv om både pressen og representanter for Netscape har brukt uttrykket "Javagator" om nettleseren, er dette bare et tilnavn.

- Det offisielle kodenavnet for nettleseren er Maui, sier produktsjef ved Netscape, Edith Gong, til CNET.

Maui kan bli en avgjørende test av kryssplattformmiljøet som blant annet Netscape sverger til. Omfanget av den rene Java-nettleserens teknologiske suksess og mottakelse på markedet vil sannsynligvis virke som en målestokk for andre utviklere som vurderer å prøve ut Java-farvannet.

På samme måte som for den frittstående Navigator 4.x klienten, vil ikke Maui inkludere noen form for lesemuligheter for e-post eller nyhetsgrupper. Produktet vil være basert på Netscapes Java-baserte fremstillingsmaskin som har kodenavnet Gemini. Gemini vil være en JavaBean, det vil si en programvarekomponent skrevet i Java som utviklere kan kombinere med andre JavaBeans for å lage en Java-applikasjon.

Gemini vil ifølge CNET også være kjernen til den neste generasjonen av Communicator, som har kodenavnet Mercury. Denne er planlagt å være klar i løp av første halvdel av 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.