FORBRUKERTEKNOLOGI

Rendezvous for hurtigmeldingsklient

En ny versjon av hurtigmeldingsklienten Trillian er nylig blitt lansert. Støtte for Rendezvous er blant nyhetene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. des. 2004 - 08:22

Cerulean Studios har lansert en ny utgave av selskapets fleksible hurtigmeldingsklient, Trillian. Klienten kommer i to versjoner, inkludert en gratisversjon med noe begrenset funksjonalitet.

Det er derimot betalingsversjonen, Trillian Pro, som har fått de fleste nyhetene når klienten nå er kommet i versjon 3.0. Denne versjonen koster normalt 25 dollar.

Dette inkluderer støtte for Apples Rendezvous-protokoll, noe som ifølge eWeek skal gi serveruavhengige hurtigmeldingsfunksjonalitet mellom maskiner i samme lokalnett. Rendezvous-protokollen lar brukere av Mac OS X sette opp nettverk hvor enhetene automatisk oppdager hverandre.

Brukerne av betalingsutgaven får også tilgang til plug-ins for tilknytning til Jabber og Novell GroupWise Messenger, samt støtte for videokonferanser og forbedret logging av samtalene.

Trillian, både gratis- og Pro-utgaven, støtter også hurtigmeldingsnettverkene til AOL, Microsoft og Yahoo, i tillegg til IRC.

Trillian 3.0 skal også inkludere "Instant Lookup", et verktøy som er integrert med det Internett-baserte leksikonet Wikipedia, noe som raskt skal gi brukerne mer informasjon om begreper i samtalene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra