Rendezvous nærmer seg for Windows og Linux

Oppdaterte utviklerverktøy for å gi Windows- og Linux-applikasjoner støtte for Apple Rendezvous-teknologi, er klare.

Oppdaterte utviklerverktøy for å gi Windows- og Linux-applikasjoner støtte for Apple Rendezvous-teknologi, er klare.

Rendezvous er Apples implementering av Internet Engineering Task Forces Zeroconf Working Group Zeroconf-standard for automatisk oppdagelse og konfigurasjon av kompatible enheter i et nettverk. Apple har til nå fokusert mest på Rendezvous i forbindelse med selskapets eget operativsystem, Mac OS X, men arbeider også med å gjøre teknologien tilgjengelig for brukere av andre plattformer.

Denne uken publiserte selskapet en oppdatert utgave av Windows Rendezvous SDK og kildekoden til Rendezvous for bruk med POSIX-kompatible operativsystemer, inkludert FreeBSD og Linux. Dette for å få vekke interessen blant utviklerne til å inkludere Rendezvous-støtte i applikasjonene de utvikler.

Kildekoden inkluderer nå også Java-biblioteker, slik at Java-programvare som kjøres under Mac OS X, Windows og POSIX-systemer kan kommunisere med Rendezvous.

    Les også:

Ifølge eWeek, inkluderer Windows-utgaven også en Internet Explorer plug-in som lar brukerne oppdage lokale Rendezvous-kompatible FTP- og webservere, samt en veileder oppsett av skrivere. Denne vil oppdage og skrive til nettverksskrivere med Rendezvous-støtte, inkludert slike som er knyttet til Apples Airport og Airport Extreme trådløse basestasjoner via USB-porter.

Nedlastinger, samt mer informasjon, finnes på denne siden.

Til toppen