BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rendyrker varemerket Telenor

Heretter skal Telenor bare hete Telenor i det norske markedet. Selskapet vil i løpet av 1999 etablere en ny organisasjon som i Norge blir delt i geografiske områder med eget ansvar, bestående av deler fra dagens Telenor Privat, Mobil og Bedrift.

Frode Eriksen
17. nov. 1998 - 15:41

Glem alt du trodde du visste om Telenor. Selskapet stokker kortene i det som er selskapets største omorganisering siden selskapet ble etablert som statsaksjeselskap i 1994 og endret navn til Telenor 1. januar 1995. Målet er å bli lettere tilgjengelig for kundene.

- Det vi lever av er hvordan kunden opplever oss, sier Telenorsjef Tormod Hermansen til selskapets internavis, Åpen Linje. Han sier at Telenor i dag kan framstå som uensartet og forvirrende. - Dette vil vi nå rette på, blant annet ved å gjennomføre tiltak som skal øke samarbeidet og samordningen internt.

I den nye organisasjonen forsvinner Telenor Privat og Telenor International. Store deler av Privat blir med som en del av forretningsområdet "Allmen kommunikasjon". International deles i tre der mobilvirksomheten blir nytt forretningsområde sammen med den norske mobilvirksomheten under ledelse av Stig Herbern. Morten Karlsen Sørby blir leder for "Globale nettverk", som blant annet inkluderer Concert-porteføljen og internasjonale linjer og trafikk. Satellittvirksomheten blir eget forretningsområde under Knut Reed, mens en del av satellitt som i dag er salg av satellittjenester ender i forretningsområdet "Kringkasting/TV-distribusjon" som Stig Eide Sivertsen overtar som leder av ved årsskiftet.

Telenor IT-service og installasjon, Telenor Bedrift, Nextel, Programvare, Media, Nett og finansielle tjenester forusetter omtrent som før men med nye navn. Et nytt forretningsområde som er i sin tidligste fase er "Elektronisk marked" som ledes av Stein Opsahl, som består av deler av Telenor Plus og Link, samt Bedrift og Nett. Telenor FoU sin plassering i den nye organisasjonen skal utredes videre.

Utlandsvirksomheten deles i fire hovedområder;

  • Norden (rapporterer foreløpig til konsernledelsen)
  • Vest-Europa (ledes av Bjørn Kopperud. Inkluderer Tyskland, Irland, England, Sveits, Frankrike, Spania og Be-Ne-Lux-landene)
  • Øst-Europa (ledes av Henrik Torgersen, og inkluderer Russland og Ukraina)
  • Sentral-Europa (ledes av Knut Digerud, og består av Polen, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia, Østerrike, Hellas og Balkan)

Konsernledelsen i Telenor skal fremdeles ledes av Tormod Hermansen. Arve Johansen er ny i konsernledelsen og vil sammen mer Terje Thon ha Telenors internasjonale virksomhet som spesialfelt og ansvar. Magnus Dokset drar til Moskva for å bli landsansvarlig for Russland, Torstein Moland forblir finansdirektør, Ole Petter Håkonsen jobber fremdeles med teknologi, Jon Fredrik Baksaas blir Norges-sjef, mens Peter Pay har hovedansvaret for Internett og IP, samt det nye området "Elektronisk marked".

Telenor Norge, under ledelse av Jon Fredrik Baksaas, skal være den samordnende organisasjonen for grensesnittet ut til kundene i Norge innenfor hovedområdene; Massemarked, Storkunde, Bedrift og Offentlig sektor.

Telenors nye organisering kalles for OU'99 og skal være gjennomført i løpet av 1999. Inntil viere vil selskapets ulike aksjeselskap bestå som i dag, men også her er det ventet endringer i løpet av neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.