Renser søkene for porno og rasisme

Norske Fast går i allianse med amerikanske PAX Internet Inc, for å utvikle en søketjeneste som skal gi foreldrene sikkerhet om at barna kan slippes løs på weben.

Norske Fast går i allianse med amerikanske PAX Internet Inc, for å utvikle en søketjeneste som skal gi foreldrene sikkerhet om at barna kan slippes løs på weben.

Norske Fast Search & Transfer har utviklet søketeknologi som de leverer til kunder som vil skreddersy søkene til sitt bruk. Fast påstår at de selv har utviklet en teknologi som er både hurtig, treffsikker og etter hvert vil gå gjennom det meste av innholdet på web før treffene blir levert sluttbrukerne.

Nå inngår selskapet en strategisk allianse med PAX Internet Inc. som er et datterselskap til Paxson Communications Corporationst. Morselskapet som eier det nye TV-nettverket i USA, PAX TV der NBC er inne på eiersiden med 32 prosent.

Styreformann i Fast, Thomas Fussell, opplyser i en børsmelding at partene akter å få på plass verdens største familievennlige søketjeneste. Den skal på nett i første kvartal år 2000 på PAXTV.COM og andre internettrelaterte tjenester som Pxson utvikler.

I tillegg vil de to partene prøve å lisensiere ut og selge søkemotoren til webportaler som vil tilby sine egne brukere trygge søk. Den nye PAX Fast & Safe Search Engine skal baseres på den ekisterende alltheweb.com som i øyeblikket dekker drøyt 200 millioner URL-er.

PAX vil kunne markedsføre tjenesten gjennom sitt eget TV-nettverk mot amerikanske TV-seere, mens Fast også vil kunne tilby kompresjonsteknologi innen levende og foto som PAX kan benytte i sine internettvirksomheter.

- PAX TV har bygget opp hele sin filosofi rundt familievennlig underholdning og informasjon, sier Ben Ly, direktør for Online businessutvikling på PAX Internet.

- PAX er den perfekte trygge søkepartneren for FAST fordi de allerede ledende på høykvalitets familieunderholdning, mener David M. Burns, som er administrerende direktør hos Fast i en pressemelding, til tross for den store satsingen til Disney de siste årene på Internett.

Burns mener at alliansen vl komme til å ha et konkurransefortrinn når det tilbyr denne tjenesten til andre nett-tjenester som har lyst til å bygge "trygge" profiler.

- PAX Internet har valgt å alliere seg med Fast fordi selskapet er den største URL databasen, den kjappeste dataopphentingen og er langt foran konkurrentene i å bidra med dette nivået på teknologi og service. Vi forventer at den familievennlige søkemaskinen skal bli brukt i forbindelse med 20 millioner søk om dagen sier Ben Ly i pressemeldingen.

Thomas Fussell sier i børsmeldingen at dette ikke er det internettselskapet som Fast 16. september annonserte at de skulle inngå en avtale med. Den avtalen og endelig signatur om eierskapet til Dell skal offentligjgøres om kort tid. "Vi vil offentliggjøre en detaljert uttalelse på det tidspunktet", skriver Fast i børsmeldingen til Oslo Børs.

Til toppen