Renser Twitter for skadevare

Bitdefender utgir antivirus for sosiale medier.

7. sep. 2011 - 10:20

Det er en kjennsgjerning at mange har en troskyldig omgang med lenker. Lenker til ondsinnet kode har særlig en tendens til å spre seg raskt i sosiale medier.

Antivirusselskapet Bitdefender lanserte i forrige uke et gratisverktøy kalt Safego protection for Twitter, som skal beskytte mot slike trusler på mikrobloggtjenesten.

Selskapet har tidligere utgitt en tilsvarende løsning for Facebook.

Safego installeres som en utvidelse til Twitter, den benytter nettjenestens programmeringsgrensesnitt (API-er) og knyttes følgelig til brukerens profil ved å autorisere applikasjonen på vanlig måte.

Verktøyet, som foreløpig er i beta, skanner brukerens kontaktliste og meldinger, inkludert private meldinger.

Den underliggende antivirus-motoren deres oppgis å kunne sjekke ukjente brukere før du følger dem, kontoer du allerede følger, samt skanne innhold for å avdekke spam, mistenkelige lenker og andre trusler.

Et eget administrasjonspanel byr på statistikk over funn, og knytter trusler mot ulike fargekoder, alt etter hvor alvorlige truslene som avdekkes er.

Ellers er det lagt opp til at tjenesten automatisk sender deg en privatmelding (via Twitter) når den finner uønsket innhold. Gjennom en valgfri funksjon åpnes det for å varsle også kontaktene dine.

Bitdefender understreker at verktøyet aldri vil slette twittermeldinger eller avfølge infiserte kontakter. I stedet er det lagt opp til at du selv kan ta nødvendige grep fra administrasjonsgrensesnittet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.