BEDRIFTSTEKNOLOGI

Resirkulerte PC-er til kanadiske skoler

Computers for Schools-programmet som forsyner kandiske skoler med resirkulerte PC-er, har hittil levert over 4000 maskiner.

Eirik Rossen
16. sep. 1997 - 12:50

Programmet ble startet i 1993 som et samarbeid mellom sentralregjeringens industridepartement, og utdanningsdepartementet i provinsregjeringen i British Columbia. Med på opplegget er en gruppe ansatte i British Columbia Telephone, som bruker av fritida si på frivillig basis til å reparere og oppgradere PC-ene.

Pengene til prosjektet stammer fra stiftelsen Vancouver Foundation og de to samarbeidende departementene. Årets bevilgning er på 75.000 kanadiske dollar, eller under 400.000 kroner.

Prosjektet følges opp på nettstedet SchoolNet som tar i mot bestillinger, og som gir veiledning i programvare. En interessant nyhet som presenteres her, er et grafisk brukergrensesnitt som ser ut som Windows 95, men som krever så få ressurser at det kan kjøres på så gamle prosessorer som en 286. Systemet heter New Deal Office 97 og inneholder tekstbehandling, regneark og database for en brøkdel av det kommersielle systemer koster.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.