Result-Ola kutter inkubator,

Result Venture, selskapet til Internett-guru Ola Ahlvarsson (bildet), skal stramme ytterligere inn. Nå sendes inkubator-virksomheten til skifteretten for å redde den gjenværende konsulentdelen.

Result Venture Knowledge International var en av de høytflyvende Internett-selskapene fra fjoråret. Bak selskapet står tidligere verdensmester i kick-boksing og Boxman-gründer, Ola Ahlvarsson. Gjennom Result har Internett-selskap som for eksempel Sportus sett dagens lys.

Men nå er Ahlvarsson ferdig med å bygge selskaper. Inkubator-delen av Result-konsernet blir nå slått konkurs, melder Vision.

Result støtter seg på to bein, inkubator og konsulentdelen. I et intervju med digitoday.no forteller Ahlvarsson at inkubatorselskapet tapte så mye penger at man ikke kunne dekke det inn med penger fra konsulentdelen.

- Man så at det ikke gikk an å bygge selskaper på ett år, og selskapene kom etter hvert opp i et helvete, sier Ahlvarsson til digitoday.no.

- Skal man drive med venture- virksomhet må man ha tilstrekkelig med kapital for at selskapene man funder skal ha penger til forretningsmodellen er oppe og går, og fungerer.

I fjor omsatte hele selskapet for 72 millioner svenske kroner, og Ahlvarsson forteller at konsulentdelen viste en aldri så liten profitt.

- Den blir større i år, lover Ahlvarsson.

I dag er det 60 personer igjen i selskapet, men på det meste talte de ansatte 136 stykk. I Norge er det per i dag 2 operativt ansatte, forteller Ahlvarsson, men selskapet skal bytte strategi også her. Norgeskontoret blir helt underlagt et nordisk senter, grensene mellom Norge og Sverige skal hviskes ut.

Det blir også spyttet inn nærmere 10 millioner svenske kroner i konsulentselskapet.

- Nå skal vi satse hardt på å bli så dyktige som mulig innenfor transaksjoner og strategi, sier Ahlvarsson som ikke lenger har planer om å være størst.

- Vi skal drive fram lønnsomme prosjekter med større, og mer modne kunder. For ett år siden skulle man være flest mulig, det er ikke slik i dag, sier Ahlvarsson.

Til toppen