BEDRIFTSTEKNOLOGI

Resultatet skyldes feil innstilling

Øyvind Mossin i Silicon Graphics A/S hevder overfor digi.no at den noe svake OpenGL-ytelsen selskapet 320-maskin viste i vår test i forrige uke, skyldes feil innstilling av driveren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 1999 - 10:33

Øyvind Mossin i Silicon Graphics A/S mener at SGI320-maskinen digi.no testet fredag i forrige uke, ikke har så svak CDRS-04-ytelse som vi oppgir. Ifølge Mossin må maskinen ha blitt kjørt med en opsjon i grafikkdriveren som heter "Apply Swapbuffer Vertical Retrace" skrudd på. Denne opsjonen skal gjøre at maskinen kun vil skifte buffer etter at den har tegnet siste linje på skjermen.

Mossin forklarer overfor digi.no at CDRS-04 tester antall ganger maskinen greier å tegne en modell per sekund. Når maskinen kun bytter buffer ved vertical retrace, vil den aldri oppdatere skjermen mer enn oppdateringshastigheten på skjermen, i dette tilfellet 75 Hz. Dette betyr at ingen av deltestene får mer enn 75 som resultat.

- Grunnen til at man ønsker å kun bytte buffer på vertical refresh, er at man oppnår bedre kvalitet på bildet, uten flimring, sier Mossin.

Han sammenlikner dette med å teste hvor fort to biler kan kjøre en viss strekning, men mens den ene bilen kan kjøre så fort den klarer, kan den andre aldri kjøre over fartsgrensen.

digi.no benekter ikke at det Mossin oppgir er korrekt. Når digi.no tester datamaskiner, prøver vi å endre så lite som mulig på innstillingene. Vi forventer at maskinene er optimalt konfigurert, på samme måte som enhver kunde forventer at maskinen fungerer optimalt når den blir levert.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.