Resultatvarsel fra Merkantildata om underskudd

Merkantildata må krype til korset for n'te gang. Selskapet klarer ikke de kommuniserte resultatmålene for 2002.

Merkantildata må krype til korset for n'te gang. Selskapet klarer ikke de kommuniserte resultatmålene for 2002.

Merkantildata klarer ikke å holde det de lover. Dette har blitt mer en regel enn unntaket. Det er bare for investorene å legge seg dette bak øret.

Merkantildata-ledelsen har nå oppdaget at IT-markedet fortsetter å være en utfordring. Dette oppdaget investorene i mai. Da ble Merkantildata-kursen for alvor sendt ned. Nok en gang er Merkantildata-ledelsen på hælene i forhold til markedet.

Merkantildatas Eterra-divisjon har kuttet eller mistet ansatte i størrelsesordenen 200 personer i andre kvartal. I andre deler av selskapet er 75 ansatte borte.

Merkantildata vil nå ikke klare plusstall på EBITDA-nivået for 2002. Videre heter det i resultatvarselet torsdag at Ementor-divisjonen vil få et resultat i andre kvartal som er på nivå med første kvartal.

Ementor vil nå ikke bli solgt. Som iMarkedet har påpekt tidligere er det svært vanskelig å selge konsulentselskapet i dagens marked. Etter det iMarkedet forstår er det kun Posteneide Ergo Group som har vært nogenlunde interessert i Ementor.

Merkantildata vil i regnskapet for andre foreta avsetning for forpliktelser knyttet til nedbemanning med 50 millioner kroner.

Tilfredsstillende kontantstrøm En forsiktig finansdirektør Svein Skjelle ønsker ikke å kommentere bastant rundt mulighetene for at Merkantildata må gjennomføre en ny emisjon. Han sier imidlertid følgende:

- Vi har veldig fokus på balansen, sier Skjelle til iMarkedet. Han sier videre at "kontantstrømmen i selskapet er tilfredsstillende".

Ementor kan bli solgt senere, men i dagens klima er det ikke aktuelt med salg.

- Vi oppfatter Ementor og Eterra som to gode selskaper. Vi har kommunisert av vi har stoppet salget av Ementor, sier Skjelle til iMarkedet.

Kursen opp torsdag Forventningene om et resultatvarsel meldte seg i aksjemarkedet allerede i går onsdag. Da forsøkte iMarkedet å få kontakt med finansdirektør Svein Skjelle.

Onsdag ble Merkantildata-kursen presse kraftig til ned. Torsdagen endte startet med oppgang. Grunnen var at nyheten som alle ventet på var ute av sekken, og at restruktureringen av selskapet er på rett vei.

Denne saken er skrevet av Inge Berge i iMarkedet, en samarbeidspartner av digi.no.

Til toppen