TELEKOM

Resultatvekst for Telenor

Telenor sitt hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune.
Telenor sitt hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
16. juli 2019 - 09:22

Telenor hadde en omsetning på 28 milliarder kroner i andre kvartal og fikk et resultat før skatt på 5,5 milliarder kroner.

Resultatet er 1,9 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor.

– Vi ser at den gode utviklingen fra starten av året fortsetter i flere av våre markeder dette kvartalet. I Norge har snittinntekten per mobilkunde økt med 2 prosent, opplyser Telenor i en pressemelding.

178 millioner kunder

Dagens Næringsliv skriver at resultatet er noe lavere enn ventet, og viser til gjennomsnittet av fem estimater Infront Data har hentet inn for TDN Direkt.

Telenor har nå 178 millioner mobilkunder og fikk 2,3 millioner nye abonnenter i løpet av kvartalet. Abonnements- og trafikkinntektene var på 21,5 milliarder kroner mot 21,3 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

6,3 milliarder

I tiden framover forventer selskapet at abonnements- og trafikkinntektene vil ligge på nivå med fjoråret i 2019, og det legges også til grunn at selskapet vil få en reduksjon i driftsresultatet før renter, skatt, avskrivinger og nedskrivninger (EBIDTA).

I Norge hadde Telenor en total omsetning på 6,3 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot 6,5 i fjor.

Flere av de utenlandske virksomhetene har hatt økning i antall abonnenter.

– I Thailand og Myanmar har vi sett inntektsforbedringer i løpet av året. Investeringene vi har gjort i Thailand det siste året viser nå resultater og danner et godt grunnlag for videre vekst.

– Abonnements- og trafikkinntektsveksten i Bangladesh var på 13 prosent, skriver selskapet i sin gjennomgang av tallene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.