Retningslinjer for brenselceller til PC

Et konsortium av aktører som Intel og Microsoft stiller krav til utviklere av brenselceller for bærbare PC-er.

Et konsortium av aktører som Intel og Microsoft stiller krav til utviklere av brenselceller for bærbare PC-er.

Ifølge CBR Online har bransjekonsortiet Mobile PC Extended Battery Life Working Group utgitt et dokument med retningslinjer og krav til grupper som prøver å utvikle brenselceller for å supplere eller erstatte batterier til bærbare PC-er.

Konsortiet består av over tretti kjente selskaper innen IKT, blant dem mektige aktører som Acer, AMD, Dell, Fujitsu, HP, IBM, Intel, Legend, Microsoft, NEC, Samsung og Toshiba. Dokumentet som CBR Online omtaler, er ennå ikke nevnt på gruppens nettsted.

Dokumentet omfatter tekniske detaljer om hvilke krav som må stilles til brenselceller til bærbare PC-er, både fysisk størrelse, varmeutvikling, miljøkrav og ytelse. Forskere ved STMicroelectronics har laget en modell som simulerer hvordan bærbare PC-er trekker strøm, og tar sikte på å bruke modellen til å bidra til å evaluere ulike konstruksjoner av brenselceller.

Over 60 bedrifter verden over skal være i ferd med å utvikle brenselceller for mobile enheter.

Man tenker seg i første omgang at brenselcellene brukes til å lade tradisjonelle batterier. Slike modeller kan komme på markedet om fem år. Celler som kan helt erstatte vanlige batterier ventes først på markedet om ti år. Disse vil kunne «lades» på et blunk, bare ved å sette inn nye brenselpatroner.

    Les også:

Til toppen