BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rett opp for Qualcomm

Mobilprodusenten Qualcomms kvartalstall førte til at aksjen onsdag steg med 39 prosent på Nasdaq. Ikke på grunn av det leverte underskuddet, men på grunn av de underliggende resultattallene.

Frode Eriksen
22. apr. 1999 - 10:07

Qualcomm leverte en minus på $43 millioner for andre kvartal (avvikende regnskapsår) av en omsetning på $932 millioner (+32%). Det som økte interessen for selskapet var imidlertid en ekstraordinær inntekt på $166 millioner i hovedsak fra salget av infrastrukturvirksomheten i selskapet til Ericsson. Dette øker resultatet før ekstraordinære poster til $65 millioner for andre kvartal, eller tre ganger så mye som samme periode i fjor.

Blant de andre gode nyhetene var økt salg av mobilterminaler og økte muligheter for royalty-inntekter, som vanligvis er de mest lettjente pengene i denne bransjen.

I tillegg er det klart at Qualcomm og Ericsson vil bilegge alle andre stridigheter knyttet til ulike patenter. Det endelige salget av Qualcomms infrastrukturvirksomhet til Ericsson ventes sluttført mot slutten av inneværende kvartal.

Analytikere mener selskapet vil kunne levere bedre resultater i fremtiden, både som en følge av vekst i markedet og som en følge av at selskapet ikke lenger sliter med sin egen infrastrukturvirksomhet, som egentlig aldri har vært noen god butikk.

Nå er det Ericsson som har overtatt denne delen av virksomheten, som bygger infrastruktur basert på CDMA-teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.