BEDRIFTSTEKNOLOGI

Retten til tregt Internett

Det er nå slått fast at innbyggere i EU har rett til Internett-tilgang. I første omgang bare i hastigheter opp til 56 Kb med modem, bredbånd får vente.

Hilde Nyman
19. feb. 2001 - 13:17

Tele- og IT ministrene i EU møttes i uka som gikk i Luleå. Oppe til diskusjon var blant annet reguleringen av telemarkedene i det europeiske fellesskap og hvordan sikre innbyggerne rett til tilgang på telefon, faks og Internett.

Fra før er ministrene enige om at innbyggerne skal ha tilgang til telefon og faks. Etter møtet i Luleå er det enighet om at innbyggerne også skal ha rett til tilgang til Internett, skriver Dagens IT.

- Der markedet ikke makter å sikre alle Internett-tilgang, må likevel disse kunne garanteres tilgang, uttalte den svenske nærings- og IT minister Björn Rosengren på møtet.

Rosengren er sammen med den finske IT-kommisjonæren Erkki Liikanen enige om at det må defineres hvilke roller markedet og samfunnet skal spille i EU-landenes internettutbygging.

Det er foreløpig uaktuelt å love bredbånd til alle, da dette ville blitt for dyrt for mange av EU-landene.

Per i dag har om lag 28 prosent av EU-befolkningen tilgang til Internett, og i løpet av tre-fire år regner Liikanen med at internettutbyggingen skal være klar. Men da er det ikke snakk om bredbånd, men 56 Kb per sekund,

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.