Rettssak kostet Intel dyrt

Intel vokser fremdeles, men en ukjent rettssak koster selskapet dyrt.

Intel vokser fremdeles, men en ukjent rettssak koster selskapet dyrt.

Framgangen til AMD har ikke hindret Intel fra å etablere flere salgsrekorder i tredje kvartal. Regnskapet viser en omsetning på 9,96 milliarder dollar, 18 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Selskapet advarer at rundt 100 millioner dollar kan gjenspeile kundenes frykt for vedvarende mangel på brikkesett, og følgelig kan dreie seg om omsetning som egentlig hører hjemme i fjerde kvartal.

Ifølge Intel er det satt nye salgsrekorder for mikroprosessorer, brikkesett, flashminne, WLAN-brikker og applikasjonsprosessorer. Bare innen hovedkort har antall solgte enheter falt i forhold til forrige kvartal.

Resultatet endte på 2,0 milliarder dollar, 4,7 prosent over fjorårets 1,91 milliarder. En hittil ukjent utbetaling til selskapet MicroUnity på 300 millioner dollar trekker resultatet betraktelig ned. MicroUnity vant en patentsak mot Intel og Dell, fra 2004. MicroUnity ble etablert i 1988 for å utvikle brikker til tv-bokser og liknende apparater. Utbetalingen fra Intel er dobbelt så stor som selskapets samlede omsetning siden det ble etablert.

Prognosen for fjerde kvartal er en omsetning mellom 10,2 milliarder dollar og 10,8 milliarder. Det er noe mindre enn analytikerne hadde ventet: Deres snittanslag var 10,7 milliarder dollar. Skuffelsen gjenspeilte seg i et kursfall etter børsens stengetid på 3,3 prosent.

I tredje kvartal var det spesielt stor etterspørsel etter brikker for bærbare PC-er, og for produkter solgt i Kina og India.

Foran fjerde kvartal ble det tatt tiltak for å øke produksjonskapasiteten innen brikkesett.

Ellers sa Intel-sjef Paul Otellini at selskapet har innledet kommersiell produksjon av brikker etter en 65 nanometers produksjonsprosess.

    Les også:

Til toppen