Rettssak mot Kazaa er i gang

Kazaa klarte å holde rettssaken unna lenge, men i dag åpner saken som kan koste Kazaa livet.

Kazaa klarte å holde rettssaken unna lenge, men i dag åpner saken som kan koste Kazaa livet.

Den juridiske kvernen maler langsomt når man skal saksøke kompliserte, internasjonale selskapskonstruksjoner, men i dag morges startet rettssaken mot Kazaa i en rettssal i Sydney i Australia.

Kazaa har tidligere sluppet unna i en rettssak i USA, men i bakgrunnen truer skjebnen til Napster.

Sydney by har trolig reservert sin største rettssal, for mot Kazaa/Sharma Networks og de to svenske gründerne har 25 plateselskaper stablet opp 50 advokater. Disse advokatene krever både stopp i fildelingen og erstatninger for det som hadde vært lastet ned.

Søksmålet er rettet mot en komplisert juridisk struktur av sammenvevde og krysseide selskaper, blant annet Sharman Networks som driver Kazaa, LEF Interactive, Altnet, og fire personer, Sharman-sjef Nicola Hemming og Altnet-sjef Kevin Bermeister samt deres tekniske direktører, skriver Cnet.

Hele saken vil dreie seg om en prinsippspørsmål: Har Kazaa bare laget et verktøy som misbrukes til å dele pirakopiert innhold eller er systemet laget og beregnet for piratkopiering.

Hvem som eier Sharman er hemmelig, selskapet har kontorer i Sydney, men har base på øygruppen Vanuatu.

Kazaa-selskapet ble startet av svensken Niklas Zennstrom og dansken Janus Friis, som senere har startet Skype. Det er altså ukjent om eller hva slags rolle de to har i Kazaa i dag.

Til toppen