RESULTATERFINANS

Rettssaker og Vista koster Microsoft dyrt

Microsoft planlegger en rekorddyr lanseringskampanje for Vista , det viser regnskapstall selskapet la frem i går.

21. juli 2006 - 08:59

Microsoft er styrtrike og selskapet tjener svært godt med penger, men selv på Microsofts regnskaper etterlater de juridiske problemene seg stygge spor.

Microsoft la i dag morges frem tall for andre kvartal som viser at salget økte 11,8 milliarder dollar, et hopp på 16 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Blant annet går salget av SQL Server veldig bra.

Men resultatet er redusert med 24 prosent og Microsoft gir monopol-anklagene deler av skylden: Resultat før skatt ble på 2,83 milliarder dollar, men hadde vært på 3,1 milliader uten EU-krangelen og andre juridiske problemer. Også store investeringer i de nye Live-internett-tjenestene koster selskapet dyrt.

Microsoft pleier ikke å offentliggjøre individuelle utgifter, men for en gangs skyld gjorde selskapet nettopp dette. Og kanskje man var nødt, for lanseringen av Vista vil ramme regnskapene til Microsoft tungt.

Lanseringen vil koste hele 450 millioner dollar og i tillegg oppgir Microsoft at det kommer til ekstraordinære "salgskostnader" på nye 450 milllioner dollar. Akkurat hva det siste er, er litt uklart. Men totalt vil dermed Vista-lanseringen koste Microsoft 900 millioner dollar, utrolig 5,6 milliarder norske kroner.

Microsoft forteller også at selskapet skal bruke nye 1,5 milliarder dollar på utvikling av nye produkter i løpet av de neste 12 månedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.