Reuters børsnoterer elektronisk megler

Fredag meldte Reuters at de børsnoterer Instinet, Nasdaqs største megler.

Fredag meldte Reuters at de børsnoterer Instinet, Nasdaqs største megler.

I et styremøte torsdag kveld bestemte Reuters at de skal børsnotere Instinet, selskapet som de kjøpte i 1995.

Det er ventet at det blir et spredningssalg (IPO) i forkant av børsnoteringen, som etter all sannsynlighet blir i på Nasdaq.

Instinet så dagens lys allerede i 1969. Instinet er en såkalt ECN (Electronic Communication Network) og gjør at institusjoner kan vise kjøper- og selgerkurser til andre. Senere har Instinet lempet på kravene ved å tillate meglerhus til å benytte seg av systemet, men fortsatt kan ikke enkeltpersoner benytte seg av systemene, men må tilkoble seg opp gjennom meglerhuset.

Mesteparten av kjøper- og selgerkursene offentliggjøres, for eksempel gjennom Nasdaq. Kjøper eller selger vises da med de fire bokstavene INCA.

Instinet har bidratt til en vesentlig økning i likviditeten på Nasdaq de seneste årene (red anm: en økning i likviditeten betyr at flere aksjer omsettes). Instinet har omtrent 50 prosent av all omsetning på Nasdaq.

Ifølge Reuters er det sjefen for Instinet, Doug Atkin, som har presset på for børsnotere Instinet. En av årsakene til dette er at det er ønskelig at Instinet kan gjøres mer uavhengig fra Reuters i strategivalg og til å emittere penger om ønskelig.

- En IPO vil støtte Instinets geografiske-, kunde- og produktutvikling, og i tillegg gjøre selskapet til en naturlig oppkjøpskandidat, sier Reuters i en pressemelding.

Instinet omsatte for 189 millioner pund i siste kvartal, en vekst på 32 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Analytikere som Reuters har vært i kontakt med estimerer verdien på Instinet til to milliarder pund - omlag 26 milliarder norske kroner...

Til toppen