Reuters vil levere nyheter rett til deg

- Hurtig, enkelt, personlig, billig og fritt for helserisiko. Dette er oppskriften Reuters følger for å levere deg nyheter over mobiltelefonen.

- Hurtig, enkelt, personlig, billig og fritt for helserisiko. Dette er oppskriften Reuters følger for å levere deg nyheter over mobiltelefonen.

Det sier markedssjef i Reuters Wireless Services, Paul Kitchen, som leder en arbeidsgruppe i Reuters som arbeider med nyhetsbyråets Internett-satsing.

I dag går bare et par prosent av trafikken over mobilnettet som datatrafikk, men Kitchen mener dette i løpet av få år vil øke til minst like mye som i fastnettet, det vil si over 50 prosent.

Da gjelder det for aktørene å stå klare med produktene, både for de som lager innholdet og for produsentene av telefoner og operatørene.

I løpet av to-tre år regner han med at 15 prosent av mobilbrukerne vil ha skaffet seg mobiltelefoner som takler Internett ved hjelp av fellestandarden WAP (Wireless Application Protocol).

- I dette markedet skal vi være, sier Kitchen, og peker på at selskapet har over 2000 journalister over hele verden som hver dag produserer to millioner ord i over 10.000 nyhetsartikler.

Reuters har som mål å være i alle mulige nyhetskanaler, og dette inkluderer mobilnettene, som blir avgjørende for fremtidens innholdssatsing på Internett.

SMS-trafikken øker voldsomt. Dette er ifølge Kitchen bare forbokstaven til den veksten som kommer når Internett-telefonene kommer på markedet senere i høst.

Han sier at det er innhold som er avgjørende for at Internett via mobiltelefonen skal bli en suksess, og at posisjoneringen for å få suksess i det nye markedet starter nå.

- Det er i dag det nye mediet formes, sier Kitchen. Han sier likevel at de nye Internett-telefonene ikke vil ta av for alvor før en får bedre kapasitet i mobilnettene.

Inntil ny mobilteknologi med større kapasitet foreligger, må en nøye seg med trege mobilforbindelser. Kitchens løsning for de første Internett-utgavene på mobiltelefonen er å gjøre alt enkelt.

- Glem ekstra grafikk som stjeler kapasitet. Folk er utålmodige med treg forbindelse på vanlige stasjonære maskiner, men folk vil bli enda mer utålmodige med trege forbindelser på Internett over mobiltelefonen. Ikke overdriv, er hans råd.

Kitchen tror at personaliserte tjenestetilbud over Internett vil være med på å skape større interesse for Internett-tjenestene, men han har ikke noe tro på at en skal kunne ta betalt for nyheter distribuert over mobilbasert Internett.

- Jeg har tro på en "killer-applikasjon" for Internett via mobiltelefon, men nyheter blir det neppe.

Kitchen anbefaler aktørene som vil vil være i dette markedet å gjøre noe nå.

- Skaff allianser og forbered nettstedet for mobiltelefonen allerede nå, råder Kitchen, som sier at neste "boost" blir ved introduksjonen av høyere hastighet på mobiltelefonen neste år med GPRS-teknologien. Han sparker også til telemyndighetene og ber om at de holder seg unna dette området.

Til toppen