JUSS OG SAMFUNN

Rev ned Steve Jobs-minnesmerke

Russere reagerer etter at Apple-sjef Tim Cook kom ut av skapet.

REVET: Dette minnesmerket etter Steve Jobs ble fredag revet. Monumentet som ble reist i St. Petersburg i fjor var formet som en diger iPhone.
REVET: Dette minnesmerket etter Steve Jobs ble fredag revet. Monumentet som ble reist i St. Petersburg i fjor var formet som en diger iPhone. Bilde: (c) Belinsky Yuri/ITAR-TASS Photo/Corbis/All Over Press
3. nov. 2014 - 17:31

Et minnesmerke over Apple-grunnleggeren Steve Jobs er blitt revet i St. Petersburg i Russland etter at hans etterfølger i direktørstolen, Tim Cook, sto fram som homofil.

Monumentet, som var 2 meter høyt og formet som en iPhone, sto utenfor et universitet i St. Petersburg. Det ble reist i januar 2013 av en gruppe russiske selskaper kalt ZEFS. Gruppen samler selskaper blant annet innen eiendom, byggebransje, PR og finans.

I en uttalelse sier ZEFS at minnesmerket fjernes i henhold til loven mot «homopropaganda». Det ble revet fredag, dagen etter at Cook sto fram som homofil.

– I Russland er homopropaganda og andre perversiteter blant mindreårige forbudt ved lov, skriver gruppen, og nevner at monumentet sto på et sted der mange unge ferdes.

– Etter at Apples direktør Tim Cook tok offentlig til orde for sodomi, ble monumentet revet for å adlyde den føderale russiske loven som beskytter barn fra informasjon som fremmer fornektelse av tradisjonelle familieverdier, skriver ZEFS videre, med henvisning til en lov landets president Vladimir Putin signerte i fjor for å hindre spredning av det som betegnes som «homopropaganda» blant mindreårige.

Loven skapte sterke reaksjoner i vestlige land, særlig i forkant av vinter-OL i Sotsji i fjor.

Tim Cook sa i forrige uke at han sto fram for å fremme kampen for borgerrettigheter. Steve Jobs, som ikke var homofil, døde i 2011 etter å ha kjempet i flere år mot kreftsykdom. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.