Revamping av Asker Bibliotek

Jostein Borgmo skal på ferie. I jakten på relevant litteratur om feriemålet, fikk han, ikke uventet, en idé ...

Jostein Borgmo skal på ferie. I jakten på relevant litteratur om feriemålet, fikk han, ikke uventet, en idé ...

Det skal handle om bøker. Men ikke om Amazon.

Akkurat nå forbereder jeg ferie i Normandie. Og i dette øyeblikk oppsøker jeg derfor http://www.bibsyst.no/bibliofil/bibliotek.html. Her finner jeg lenker til en rekke bibliotek. Blant annet til Asker Bibliotek, som jeg uten store anstrengelser kan passere på vei hjem fra jobben.

Enkelt søk, gir meg 14 titler rett i fleisen. En heter Somrene i Normandie. Den har jeg lyst på, og den står på hylla i magasinet i hovedbibliotekets voksenavdeling. En annen heter rett og slett Normandy, men den er utlånt til 23.06 (sinke).

Det er flere år siden jeg første gang benyttet meg av Bibliofil. En gang satt jeg f.eks. på jobben og trengte en helt spesiell bok om 2. verdenskrig. Jeg fant boken på nettet, ringte Asker Bibliotek og ba dem legge boken til side. Så sendte jeg en budbil med lånekortet mitt til Asker for å hente boken.

I alt maset om e-commerce og dot-commer og dot-ennoer, er det kanskje ikke så dumt å minne om at den største suksessen på nettet faktisk er en bokhandel. Og at amazon.com holder til i USA, mens biblioteket befinner seg der du bor. Mange av dem er på nett, og de er GRATIS.

PS. Med litt kommersialisme, tror jeg forresten Bibliofil kunne blitt en stor suksess. Gi meg retten til bøkene og de databasene som finnes der allerede. La meg implementere litt heavy branding, revamping av siten, micro-sites, banner ads, search engine optimization og -- hvis vi finner en eller flere partnere som vil satse på home delivery -- så tror jeg den sitter jeg. Er det noen som kjenner en investor eller to i venture-markedet?

Til toppen