BEDRIFTSTEKNOLOGI

Revidert framdrift i Microsoft-saken

Terroren mot New York og Washington DC har ført til revidert framdrift i Microsoft-saken. Fristen for statusrapportene er utsatt fra fredag til tirsdag.

14. sep. 2001 - 09:15

Statusrapportene - en redegjørelse for hver av partenes syn i forkant av de formelle høringene som tar til fredag 21. september - skulle vært innlevert i løpet av fredag 14. september. USAs justisdepartement og Microsoft gikk sammen om en utsettelsesanmodning til dommer Colleen Kollar-Kotelly seint onsdag kveld. Dommeren utsatte fristen til kl 12 tirsdag Washington DC-tid.

Dommerens utsettelsesordre viser ikke til annet enn "gode grunner", men det er alminnelig antatt at motivet er terrorangrepene tirsdag som holdt brorparten av offentlige ansatte borte fra jobben, og gjorde det umulig for dem å konsentrere seg om vanlig arbeid det påfølgende døgnet.

Det er ikke opplyst annet enn at den første høringen holdes fredag 21. september som planlagt. Det betyr at dommeren tar på seg å gjøre unna på tre dager en oppgave hun tidligere mente hun trengte en uke på.

Statusrapportene og høringene er starten på en prosess som skal føre fram til en kjennelse om hvordan Microsoft skal straffes. Kollar-Kotellys rett skal ikke diskutere skyldspørsmålet, siden det allerede er avgjort ved ankeinstansens opprettholdelse av det vesentlige av kjennelsen til sakens opprinnelige dommer Thomas Penfield Jackson.

Eventuelle forliksforhandlinger vil føres parallelt med høringene i Kollar-Kotellys rett.

Siden justisdepartementet har frafalt kravet om at Microsoft skal deles, må straffetiltakene innrettes på å gjenopprette konkurransen i programvarebransjen. Det kan bety begrensninger på Windows XP, Microsofts autentiseringssystem Passport og hele den omfattende .Net-strategien.

Onsdag fornyet Microsoft sitt krav om at høyesterett må avvise kjennelsen som ankeinstansen opprettholdt, om at Microsoft er skyldig. Høyesterett har allerede avvist dette kravet, og det regnes som usannsynlig at Microsofts nye protest vil tas til følge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.