BEDRIFTSTEKNOLOGI

Revolusjonerende 3D-format

Intel og MetaCreations lanserte denne uken et nytt filformat for PC som er designet for å la utviklere skape skalérbart 3D-innhold for bruk i spill og web-baserte applikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 1998 - 15:16

Det spesielle med MetaStream 3-D, som formatet kalles, er at det kan finne ut hvor mye prosesseringskraft som er tilgjengelig i maskinen og ta hensyn til det under renderingen av objekter. Jo høyere prosesseringskraft, desto mer detaljert 3D-grafikk.

Til Wired News sier Intels talsmann, Joshua Weinberg, at dette formatet gjør det mulig å lage ekstremt detaljerte 3D-bilder.

- Dette er bilder du kan beholde gjennom mange prosessorgenerasjoner, samtidig som du kan skalére dem ned for bruk sammen med svake prosessorer.

Intel vil åpent publisere spesifikasjonen slik at utviklere fritt kan lage MetaStream innhold, applikasjoner og publiseringsverktøy.

MetaStream 3-D er utviklet av MetaCreations og er nå blitt spesialisert for bruk sammen med Intels arkitektur. Men det vil også komme en plug-in for Mac etter hvert.

En plug-in for Internet Explorer og Netscape Navigator er nå tilgjengelig på MetaCreations' nettsted (se peker i margen til høyre). Der finnes det også en rekke små demonstrasjoner av hva man kan gjøre med teknikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.