BEDRIFTSTEKNOLOGI

Revolusjonerende flashminne fra AMD

AMD lanserer MirrorBit, en ny type flashminne som lagrer to fysisk atskilte informasjonsbiter i hver minnecelle.

14. mai 2002 - 11:03

Flashminne er betegnelsen på minne som bevarer informasjonslageret selv om spenningen slås av. Det brukes i en rekke typer elektronisk utstyr, blant annet mobiltelefoner, hånd-PC-er, digitale kameraer, settoppbokser og andre former for forbrukerelektronikk, til å oppbevare både data og programvare, blant annet operativsystemer.

Flashminne skal kunne oppbevare data over mange år, og skal tåle å kunne tømmes og overskrives mange tusen ganger i løpet av levetiden. Det kommer i en rekke ulike fysiske formater.

AMD har pekt ut flashminne som et viktig satsingsområde, og det har lenge vært kjent at det arbeidet med en teknologi som kunne utfordre blant annet Intels tre år gamle StrataFlash på ytelse og pris. AMDs første flashminne av typen MirrorBit vil være tilgjengelige i handelen innen sommeren i enheter på 64 megabiter. Enheter på 128 og 256 megabiter kommer innen årsskiftet.

Alle leveres i formater som passer rett inn i de samme fysiske enhetene som AMDs nåværende minnebrikker, slik at utstyrsleverandører ikke behøver å legge om sine konstruksjoner. Den første MirrorBit-enheten på 64 megabits vil tilbys til en pris (7,95 dollar per stykk ved bestilling av minst 10.000 enheter) som ligger rundt 20 prosent under det Intel krever for en tilsvarende StrataFlash-enhet.

AMD opplyser at det nye ved MirrorBit er evnen til å lagre to fysisk atskilte informasjonsbærende ladninger i hver minnecelle, uten at det går på bekostning av verken ytelse eller pålitelighet, slik selskapet mener dagens MLC-teknologi gjør.

MLC står for "multi-level cell", og viser til en metode for lagre flere informasjonsbiter per celle gjennom å skille mellom ulike ladningsnivåer.

AMD mener MLC er mindre pålitelig og mer tidkrevende å programmere, lese og viske ut. MirrorBit vil være rimeligere og minst like rask som dagens standard flashminne.

Ifølge AMD viser utholdenhetstesting av MirrorBit at teknologien tåler 100.000 omganger av lagring og utvisking, og at informasjonen vil holde seg i 20 år selv om brikkene varmes opp til 125 grader Celsius.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.