BEDRIFTSTEKNOLOGI

Revolusjonerende minne fra Intel

Intel Corporation melder fra Tokyo at selskapet har utviklet en ny minneteknologi som er så revolusjonerende at den vil sprenge Moores lov.

Jens Kanden
17. sep. 1997 - 19:08

Den nye minneteknologien vil kunne anvendes i flere typer maskiner og apparater som datamaskiner, videospillutstyr, og mobile telefoner, skriver Associated Press. Teknologiene vil kunne øke dramatisk for eksempel antall bilder et digitalt kamera vil kunne lagre.

Teknologien baserer seg på såkalte flash-memory-brikker som kan lagre data selv når strømmen er skrudd av, i motsetning til vanlig dynamisk RAM som trenger strømtilførsel mange ganger i sekundet for å holde på informasjon.

Dataminne er typisk laget av mange millioner celler (eller transistorer) hvor hver celle holder på én informasjonsverdi. Hittil har minnefremskritt hovedsakelig gått på å forsøke å minske størrelsen på hver enkel celle. I stedet for å gjøre cellene mindre, har Intel gått en annen vei ved å lagre to sett med verdier i hver celle i stedet for ett.

- To biter i samme rubrikk som én, starter en ny retning i minneteknologi, uttalte Gordon Moore, medgrunnlegger i Intel, i en pressemelding.

- Dette vil gi oss lavere priser og nye anvendingsmetoder, sa Moore.

Gordon Moore er en pioner i halvlederindustrien. For 30 år siden spådde han at tallet på transistorer som kunne presses inn på samme stykke silisium, ville dobles hver attende måned. Følgelig ville man få stadig kraftigere datamaskiner til fallende priser. Spådommen fikk navnet Moores lov og har senere på en forbløffende måte vist seg å bli oppfylt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.