RFID-brikker snart billige nok

Prisen på RFID-brikker når snart grensen som anses som nødvendig for at bruken skal ta av.

Prisen på RFID-brikker når snart grensen som anses som nødvendig for at bruken skal ta av.

New Zealandske Sandtracker hevder å ha utviklet en RFID-brikke (Radio Frequency Identification) som skal kunne produseres for omkring 6 amerikansk cent, noe som er svært nær den maksimalprisen mange analytikere mener er nødvendig for at bruken skal ta av - 5 cent per brikke.

Ifølge Computer Business Review, sier Sandtracker at selskapet har fem selskaper som potensielle kunder av brikkene, inkludert Codenz, som benytter brikkene i startnumrene som idrettsdeltakere har på seg under konkurranser. Dette skal gjøre det enklere å registrere rekkefølgen på deltakerne som passerer mållinjen. Et annet selskap vil benytte brikkene i forbindelse med pakke- og containerhåndtering.

Sandtracker skal kunne lage brikkene ekstra billig fordi de inneholder mindre silisium enn vanlige RFID-brikker, samt at de består av et svært grunnleggende design. Brikkene inneholder bare et nummer, som fungerer som en identifikator for det brikken er knyttet til.

    Les også:

Sandtrackers brikker er dog ikke kompatible med EPCglobals standarder, noe som kan gjøre brikkene ubrukelige hvis kravet er at de skal kunne avleses av ulike operatører. Dette vil ofte være nødvendig i forbindelse med blant annet varetransport.

Til toppen