BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rhapsody fra NeXT?

Interne notater viser at Apple legger Rhapsody over mye av den samme lesten som NeXT OpenStep. Apple sies å skulle ha samme målsetninger med operativsystemet som NeXT hadde.

Caspar Lund
13. aug. 1997 - 18:32

Apple kjøpte i vinter Steve Jobs' NeXT for USD 400 millioner. Selskapet ble kjøpt slik at Apple kunne bruke deres teknologi i det nye operativsystemet Rhapsody.

I følge notatet som Techweb har fått i hende, vil hovedfokuset være på enkelhet, kraft og nettverksarkitektur. Konseptmessig vil skrivebordet bli virtuelt - slik at man selv kan konfigurere og aksessere det fra et hvilket som helst tilknytningspunkt i ett nettverk.

- Et slikt konsept vil være svært likt NeXTs OpenStep-plattform, sier analytiker James Staten i Dataquest. Han viser til at Microsoft har laget et lignende system som heter Zero Administrator Toolkit (ZAT). ZAT vil gjøre det mulig å fjernadminstrere NetPC-er via programvare og dermed sentralisere konfigurasjonsprosedyrene. Ved å bruke avansert administrasjonsteknologi og sentralt kontrollert applikasjonstilgang basert på ZAT, reduseres administrasjonskostnadene vesentlig.

- Rhapsody skal være brukervennlig, intuitivt, minimalisert, utvidbart og nyttig, sier Staten.

Skrivebordet vil ligne på dagens Mac OS 8 med menyer og ikoner, men disse vil være redigerbar slik at man kan konfigurerer dem som man selv vil. I tillegg vil det være et verktøy på høyre-hånd som vil inneholde deler av dagens kontrollpanel, nettverksapplikasjoner og søppelspann.

Hovedmarkedene for Rhapsody vil være innen grafiske bransje, underholdningsbransjen og nye medier. Ved å prioritere ytelse og stabilitet håper Apple at store markedsandeler vil være oppnåelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.