Rhapsody-musikk også for Linux-brukere

Kommersielle nettjenester for musikk er sjelden tilpasset brukere av Linux, men dette kan være i ferd med å snu.

Kommersielle nettjenester for musikk er sjelden tilpasset brukere av Linux, men dette kan være i ferd med å snu.

Rhapsody, en nettbasert musikktjeneste drevet at et datterselskap av RealNetworks, åpnet denne uken en webbasert streamingtjeneste for musikk. Rhapsody har til nå kun vært tilgjengelig for Windows-brukere, men ved hjelp av plugins til blant annet Firefox, skal den webbaserte tjenesten også være tilgjengelig for brukere av Linux og Macintosh.

- Vi har gjort omfattende testing på Linspire 5.0, Fedora Core 3.0 og Suse 9.3, og vi vet at plugin-en fungerer bra sammen med disse, sier Ronda Scott, talskvinne for Rhapsody, til DesktopLinux.com.

- Vi har ikke gjort særlig mye offisiell testing med andre distribusjoner, men vi vet at tjenesten vil fungere sammen med mange av dem. Vi kan bare ikke garantere at den vil virke med alle distribusjoner, sier Scott, som mener Rhapsody er den første store musikk-streamingtjenesten tilgjengelig for Linux-brukere.

    Les også:

Likevel, fortsatt er kjøp og overføring av musikk fra Rhapsody forbeholdt Windows-brukerne. Ifølge Scott skyldes dette at man trenger en spesiell klient for å laste ned musikken, og selskapet har ingen konkrete planer om å tilby denne til Mac eller Linux.

- Det er nødt til å være hensiktsmessig for selskapet, og vi er nødt til å se en organisk interesse fra de involverte Mac- og Linux-felleskapene, sier Scott.

Rhapsody har en katalog på 1,4 millioner spor som alle er tilgjengelige for brukerne mot en månedsavgift på 9,95 dollar. Dessverre krever tjenesten at brukeren befinner seg i USA.

Webversjonen av Rhapsody, som foreløpig er i en betautgave, er tilgjengelig her.

Til toppen