BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rhapsody støtter dagens Mac-applikasjoner

Apple utvider Rhapsody Developer Release med Mac OS kompatibilitet. Kodenavnet er Blue Box.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 1997 - 16:34

Apple Computer annonserte onsdag i en pressemelding at selskapet utvider mulighetene i sin nylig utgitte Rhapsody Developer Release for Power Macintosh. Dette gjøres ved å tilby utviklerne et Mac OS kompatibilitetsmiljø, Blue Box. Rhapsody er kodenavnet for Apples neste generasjons operativsystem. Blue Box er en utgave av Mac OS som kjører under Rhapsody i native modus. Dette skal ifølge Apple tilby både utmerket hastighet og responstid.

Rhapsody Developer Release for Power Macintosh ble som planlagt sendt til mer enn 10.000 programvareutklere i oktober. Utviklerutgaven er laget for å la programvareutviklere begynne å lage applikasjoner som vil kjøre på det nye operativsystemet.

Utviklerutgaver av Rhapsody for PC Compatibles og kryssplattform-utviklingsmiljøet Yellow Box for Windows, har også blitt sendt ut til Apple-utviklerne.

Tilgjengeligheten av Blue Box gir Rhapsody tilgang til et stort spekter av Mac OS-teknologier, inkludert muligheten til å kjøre storparten av de nåværende Mac OS-applikasjonene. Blue Box tillater at Mac OS blir kjørt i fullskjerm modus på Rhapsody, og brukerne kan ifølge Apple raskt skifte mellom Blue Box- og Yellow Box-miljøene. Blue Box-komponenten vil bli distribuert via CD-ROM til alle utviklerne som mottok den originale Rhapsody Developer Release og kan installeres i den eksisterende Rhapsody Developer Release for Power Macintosh.

- Siden introduksjonen av Rhapsody Developer Release forrige måned, har Apple gjort store framskritt med Blue Box, og vi ønsket å gjøre den tilgjengelig for utviklerne øyeblikkelig, sier Avie Tevanian, Apples senior visepresident for programvareutvikling, i pressemeldingen.

- Blue Box holder ved like nåværende investeringer i Mac OS ved å tillate at eksisterende applikasjonen kan kjøre i Rhapsody uten modifikasjoner. Utviklere som testet nåværende Mac OS applikasjoner på en tidlig utgave av Blue Box under Apples World Wide Developers Conference (WWDC) tidligere i år, var positive til både ytelsen og kompatibiliteten. Vi tror den nylig tillagte funksjonaliteten til Blue Box vil imponere dem enda mer.

Apple forventer at Rhapsody vil bli et supplement til Mac OS i selskapets generelle operativsystem-strategi. Mens Mac OS vil bli fremmet som Apples operativsystem for massene, vil Rhapsody i første omgang rettes mot markedet for servere og høy-ytelses desktop-maskiner. Rhapsody sikter mot å integrere Mac OS' brukervennlighet og funksjonalitet med teknologier først brukt av NeXT Software i OPENSTEP.

Utviklerversjonen av Rhapsody for Power Macintosh kjører nå på utvalgte Power Macintosh modeller inkludert 8500, 8600, 9500 og 9600 systemene. Etterhvert som Rhapsody modnes, regner Apple med at Macintosh-systemer levert fra og med tidlig i 1997 vil kunne kjøre det nye operativsystemet.

Tidligutgaven av Rhapsody for PC Compatibles støttes nå av en rekke Pentium-klasse konfigurasjoner. Utviklerutgaven av Yellow Box for Windows tillater utviklere å lage applikasjoner for Windows 95 og Windows NT operativsystemer med Microsoft Windows grensesnittet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.