RIAA avviser Gobbles-påstander

Den amerikanske musikkindustrien misliker påstandene om at den skal ha invadert P2P-brukernes maskiner.

digi.no skrev i går om hackergruppen Gobbles Securities, med frontfiguren Gobbles, som i et innlegg i Bugtraq-listen hevdet at Recording Industry Association of America (RIAA) skulle ha tatt i bruk en hydra - en orm som kan spre seg på flere ulike måter - laget av hackergruppen.

Denne ormen skulle så ha spredt seg via fildelingsverktøy ved hjelp av sårbarheter i en rekke MP3-spillere, og rapportere til RIAA om mediefiler på brukernes harddisker.

Les også


Sammen med denne påstanden ble også en sårbarhet i den lite kjente MP3-spilleren MPG123 beskrevet. Mye tyder på at denne sårbarheten eksisterer, men resten av meldingen er trolig ment som en spøk.

En ikke navngitt talsmann for RIAA har ikke latt seg fornøye og hevder overfor News.com at påstandene Gobbles framsetter er usanne.

Nå kommer ikke dette som noen overraskelse, digi.no skrev i artikkelen at det var muligheter for at innholdet i innlegget kunne være usant. Men samtidig har RIAA ved tidligere anledninger støttet et amerikansk lovforslag som skal gjøre et slikt verktøy lovlig.

En rekke av digi.nos lesere har henvendt seg til oss med meninger om saken. Flere mener at innlegget i Bugtraq ikke ligner på tidligere innlegg Gobbles har skrevet til Bugtraq.

Til toppen