Richard Branson vil spille lotto med Bill Gates

Sir Richard Branson lover å gjøre én brite til millionær hver dag fra september neste år. Det skal han klare ved hjelp av filantropen Bill Gates pluss web, interaktiv TV og mobiltelefoni.

Det nasjonale lotteriet i England har skapt 900 millionærer i løpet av de drøye fem årene det har eksistert. Likevel har lotteriet mistet 12 millioner ikke fullt så spillegale underveis og nå lover Branson å vinne tilbake halvparten av disse, forutsatt at han får tilslaget på lotteriet.

Det greide Branson nemlig ikke i 1994. Det var første gang konsesjonen på lotteriet ble utlyst. Men denne gang håper han at en kombinasjon av bred distribusjon og filantropi; han vil ikke ha noe av overskuddet selv.

Det utspillet har kommet etter at de britiske myndighetene har signalisert at de ønsker en non-profitt organisasjon som kan ta seg av lotterijobben. De samme myndighetene har uttalt at de er ute etter nye ideer til lotteridriften.

For å klare jobben har Branson rekruttert Microsofts styreformann Bill Gates. Han skal bidra med programvaren som skal tilpasses lotteriet og gjøre det tilgjengelig for flere brukere, blant annet via web, digital/interaktiv TV og mobiltelefoni.

I tillegg har Virgin-sjefen alliert seg med Kellogg's (Corn Flakes) når det gjelder distribusjon, handel og markedsføring, et amerikansk spillteknologiselskap og revisorene i KPMG, skriver BBC News.

Fristen for påmelding er i mars og syv selskap har allerede meldt sin interesse. I 1994 var det selskapet Camelot som fikk tilslaget og har tatt en provisjon på én prosent av inntektene i løpet av denne perioden. Selskapet er blitt kritisert for ikke å ha fulgt med i den digitale hverdagen med blant annet distribusjon av lotteriet via Internett.

Selv kjører selskapet den humanitære linjen og hevder at de innen lisensens utløp i september, 2001 god på vei vil ha klart å samle sammen 10 milliarder pund til gode formål.

Til toppen