JUSS OG SAMFUNN

Richard Branson vil spille lotto med Bill Gates

Sir Richard Branson lover å gjøre én brite til millionær hver dag fra september neste år. Det skal han klare ved hjelp av filantropen Bill Gates pluss web, interaktiv TV og mobiltelefoni.

Herman Berg
10. feb. 2000 - 15:30

Det nasjonale lotteriet i England har skapt 900 millionærer i løpet av de drøye fem årene det har eksistert. Likevel har lotteriet mistet 12 millioner ikke fullt så spillegale underveis og nå lover Branson å vinne tilbake halvparten av disse, forutsatt at han får tilslaget på lotteriet.

Det greide Branson nemlig ikke i 1994. Det var første gang konsesjonen på lotteriet ble utlyst. Men denne gang håper han at en kombinasjon av bred distribusjon og filantropi; han vil ikke ha noe av overskuddet selv.

Det utspillet har kommet etter at de britiske myndighetene har signalisert at de ønsker en non-profitt organisasjon som kan ta seg av lotterijobben. De samme myndighetene har uttalt at de er ute etter nye ideer til lotteridriften.

For å klare jobben har Branson rekruttert Microsofts styreformann Bill Gates. Han skal bidra med programvaren som skal tilpasses lotteriet og gjøre det tilgjengelig for flere brukere, blant annet via web, digital/interaktiv TV og mobiltelefoni.

I tillegg har Virgin-sjefen alliert seg med Kellogg's (Corn Flakes) når det gjelder distribusjon, handel og markedsføring, et amerikansk spillteknologiselskap og revisorene i KPMG, skriver BBC News.

Fristen for påmelding er i mars og syv selskap har allerede meldt sin interesse. I 1994 var det selskapet Camelot som fikk tilslaget og har tatt en provisjon på én prosent av inntektene i løpet av denne perioden. Selskapet er blitt kritisert for ikke å ha fulgt med i den digitale hverdagen med blant annet distribusjon av lotteriet via Internett.

Selv kjører selskapet den humanitære linjen og hevder at de innen lisensens utløp i september, 2001 god på vei vil ha klart å samle sammen 10 milliarder pund til gode formål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.