Ricoh tilbyr kamera med nettleser

Siste nyhet i digitale kameraer fra Ricoh er RDC-i700 som kan koples rett på Internett for å sende bilder, se nettsteder eller lese e-post.

RDC-7 kan brukes til å ta og vise både stillbilder og digital video. En spesiell teknologi gjør det mulig å ta stillbilder med en oppløsning på opptil 3072 ganger 2304 punkter. Linsen tilbyr zoom tilsvarende 35 mm til 105 mm på vanlige kamera. RDC-7 er svært kompakt, og veier 270 gram.Ytre sett er RDC-i700 bare marginalt større enn RDC-7, men vekten er økt til over 560 gram. Den er utvidet med elektronikk og innebygget programvare som gjør den til en Internett-terminal. Tilknytningen til Internett skjer enten gjennom en mobiltelefon, eller gjennom et standard PC-kort for trådløskommunikasjon. En innebygget nettleser gjør det mulig å navigere Internett på vanlig måte. Nettleseren støtter filoverføring med FTP ("file transfer protocol") slik at bilder kan overføres direkte. Bilder kan også sendes som faks. Annen programvare er e-posthåndterer med virtuelt tastatur. Skjermen er trykkfølsom, og pekerutstyret er en spesiell penn som på vanlige lommemaskiner. Annen programvare gjør det mulig å sende lavoppløselige varianter av bildene i minnet.

Apparatet er videre utstyrt med typiske lommemaskinprogrammer som avtalebok og kontaktliste.

Målgruppen er profesjonelle brukere. I Japan selges apparatet fra 20. september. Amerikanerne må vente til februar, og må forvente seg en pris på rundt 1500 dollar, ifølge PC World.

I Europa skal apparatet presenteres på en egen pressekonferanse på Fotokina-messen fredag 22. september, får digitoday.no opplyst hos Knut Aronsen AS som importerer Ricoh-kameraer til Norge. Når det blir tilgjengelig i Europa, og til hvilken pris, vet man ennå ikke.

Les mer om digitale kamera:
Avansert men strømlinjeformet løsning for nett-film
Ny teknikk kan revolusjonere digitale kamera
Transmeta overtar etter Pentium i Sony Picturebook
Verdens første digitale klokkekamera
Norsk selskap skal utvikle superkamera
Digitalt Casio-kamera med over 3 millioner piksler

Til toppen