FORBRUKERTEKNOLOGI

Ricoh tilbyr kamera med nettleser

Siste nyhet i digitale kameraer fra Ricoh er RDC-i700 som kan koples rett på Internett for å sende bilder, se nettsteder eller lese e-post.

18. sep. 2000 - 12:57

RDC-7 kan brukes til å ta og vise både stillbilder og digital video. En spesiell teknologi gjør det mulig å ta stillbilder med en oppløsning på opptil 3072 ganger 2304 punkter. Linsen tilbyr zoom tilsvarende 35 mm til 105 mm på vanlige kamera. RDC-7 er svært kompakt, og veier 270 gram.

Ricoh RDC-i700 har vridbar skjerm.
Ricoh RDC-i700 har vridbar skjerm.

Ytre sett er RDC-i700 bare marginalt større enn RDC-7, men vekten er økt til over 560 gram. Den er utvidet med elektronikk og innebygget programvare som gjør den til en Internett-terminal. Tilknytningen til Internett skjer enten gjennom en mobiltelefon, eller gjennom et standard PC-kort for trådløs kommunikasjon. En innebygget nettleser gjør det mulig å navigere Internett på vanlig måte. Nettleseren støtter filoverføring med FTP ("file transfer protocol") slik at bilder kan overføres direkte. Bilder kan også sendes som faks. Annen programvare er e-posthåndterer med virtuelt tastatur. Skjermen er trykkfølsom, og pekerutstyret er en spesiell penn som på vanlige lommemaskiner. Annen programvare gjør det mulig å sende lavoppløselige varianter av bildene i minnet.

Apparatet er videre utstyrt med typiske lommemaskinprogrammer som avtalebok og kontaktliste.

Målgruppen er profesjonelle brukere. I Japan selges apparatet fra 20. september. Amerikanerne må vente til februar, og må forvente seg en pris på rundt 1500 dollar, ifølge PC World.

I Europa skal apparatet presenteres på en egen pressekonferanse på Fotokina-messen fredag 22. september, får digitoday.no opplyst hos Knut Aronsen AS som importerer Ricoh-kameraer til Norge. Når det blir tilgjengelig i Europa, og til hvilken pris, vet man ennå ikke.

Les mer om digitale kamera:
Avansert men strømlinjeformet løsning for nett-film
Ny teknikk kan revolusjonere digitale kamera
Transmeta overtar etter Pentium i Sony Picturebook
Verdens første digitale klokkekamera
Norsk selskap skal utvikle superkamera
Digitalt Casio-kamera med over 3 millioner piksler

 

Dersom fotografiet ikke kan regnes som kunstnerisk verk, er det som hovedregel den som er avbildet, som har rettighetene. Også til videre bruk.
Les også

Mener norsk rett har verktøyene som trengs for å slå ned på deepfakes

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra