KARRIERE

Rift om TietoEnator-ansatte etter kjøp

Tidligere skapte oppkjøp frykt for oppsigelser. Nå frykter ledelsen at noen skal gå.

6. nov. 2006 - 07:24

På torsdag ble det gjort kjent at ledelsen i TietoEnator og det islandske teleselskapet Síminn har kjøpt deler av aktivitetene til TietoEnator i Danmark, Norge og Sverige. Denne virksomheten legges til det nye selskapet Sirius IT som får 420 ansatte og en forventet årsomsetning på rundt 500 millioner kroner.

Det er det offentlige forretningsområdet som blir overført til Sirius IT, og som skal ledes av Stein Bleivik i Norge.

    Les også:

Rundt 140 personer er ansatt i denne forretningsdelen i TietoEnator. For bare to til tre år siden ville mange av disse stillingene blitt skåret bort, men nå er situasjonen snudd helt på hodet.

Ifølge Bleivik har alle de 140 fått tilbud om å bli med over til Sirius IT med samme betingelser og vilkår som i TietoEnator. Dette skjer gjennom en såkalt virksomhetsoverdragelse som innebærer krav om samme betingelser, men som også gir arbeidstaker rett til å motsette seg at arbeidsforholdet overføres til ny arbeidsgiver.

Når en virksomhetsoverdragelsen skjer på veldig kort tid, så har man anledning til å slutte i jobben på den samme korte tiden.

De ansatte ble gjort kjent med oppkjøpet 14 dager i forkant.

– Vi håper å få med oss alle 140, og dersom noen påstår at de må gå er dette blank løgn, sier Bleivik til digi.no.

Han erfarer at konkurrentene nå sirkler rundt de TietoEnator-ansatte og fisker i det de tror er opprørt vann.

– Vi vil være blant de ti største i Norden, og skal levere verdiskapende IT-løsninger til offentlig sektor og utvalgte private bransjer, sier Bleivik.

De ansattes representant og seniorkonsulent Francisco Risotatron forteller om en god stemning og positiv respons til oppkjøpet.

Av 140 ansatte har foreløpig bare syv personer sluttet.

Sirius IT vil sitte i samme lokaler som TietoEnator og fortsette å kjøpe driftstjenester av selskapet.

Hovedkontoret til Sirius IT er i København. Toppledelsen vil bestå av Kim Winther Jensen, som de siste tre årene har været administrerende direktør for TietoEnator i Danmark, Carsten B. Møller, ansvarlig for løsninger til offentlig sektor og Michael Houghton-Larsen, med ansvar for løsninger til en rekke store danske virksomheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.