Rik på rabatterte mobiler uten binding

Idar Vollviks GSM.no gir rabatt på mobiler uten bindingstid, og doblet omsetningen i 2005.

Idar Vollviks GSM.no gir rabatt på mobiler uten bindingstid, og doblet omsetningen i 2005.

Det er rift etter mobilkundene, og et av lokkemidlene har vært å tilby mobiltelefoner helt ned til 1 krone, mot at kunden binder seg til et bestemt abonnement for 12 måneder.

Men GSM.no, som er eid av Chess-gründer Idar Vollvik og Casper Knudsen, har snudd på flisa og kaprer kunder ved å selge billige telefoner uten bindingstid.

Nettbutikken, som leverer telefoner til Chess, startet opp i 2003 med en omsetning på 3,9 millioner kroner. For 2006 tror daglig leder Casper Knudsen at selskapet vil nå en omsetning på 100 millioner kroner.

Han mener GSM.no er Norges største nettbutikk på mobiltelefoner og tilbehør.

GSM.no har akselerert kraftig i salget fra 3,9 millioner i 2003 til 38 millioner i 2004 og endte opp på nærmest en dobling i fjor med 60 millioner kroner på salg av mobiltelefoner og tilbehør over nett.

– Vi har ikke brukt en krone på reklame. Vår tjeneste har solgt seg selv utelukkende på jungeltelegrafen, hevder Knudsen til digi.no.

Nettbutikken legger vekt på kraftige rabatter, og Knudsen mener prisene er billigere hos GSM.no enn hos NetCom som i fjor høst ble et søsterselskap til Chess da det fikk svenske TeliaSonera som ny eier.

– Folk blir blindet av 1 krones tilbudet, men glemmer ekstrakostnaden med bindingstiden. Med de lave tellerskrittene som nå etter hvert tvinger seg fram, vil ikke kundene lenge gidde å kjøpe en telefon med en månedsavgift på 150 kroner, tror Knudsen.

En lavere pakkepris, null bindingstid, lave tellerskritt og muligheten til å kunne skifte operatør når man ønsker, har vært grunntanken hos Chess og GSM.no

– Dette er grunnen til at Chess ofte har vunnet på kundetester, tror Knudsen som mener at bindingstiden snart vil være en saga blott.

Nå har også Telenor og NetCom også blitt tvunget til å kaste seg på samme bølge og går ut med tilsvarende tilbud.

GSM.no tilbyr også finansiering av telefoner i alle prisklasser, men kunden står fritt til å bytte til billigste leverandør på tellerskritt når man måtte ville.

GSM.no-eieren Chess startet i tillegg i desember en priskrig i kontaktkortmarkedet og utfordret melkekuen til gigantene Telenor Mobil og NetCom.

Telenor Mobil tar kr 2,79 per minutt av sine kunder med kontantkort, mens NetCom tar seg enda bedre betalt med kr 2,99 per minutt. Chess tar for tilsvarende tjeneste 99 øre per minutt, skrev Chess i en pressemelding.

Til toppen