Riksagenten ut i kulden

Flere av aktørene på Internett viser Riksagenten en kald skulder etter at digi:media skrev om tjenesten tidligere i dag.

Flere av aktørene på Internett viser Riksagenten en kald skulder etter at digi:media skrev om tjenesten tidligere i dag.

- Jeg er forundret over at Riksnett velger å bygge opp kundelojaliteten på nettet gjennom en sånn tjeneste. Innholdsleverandørene kan jo når som helst stoppe agentene fra å hente nyheter, og dersom det er flere som gjør det, vil jo denne tjenesten bare bli komisk, sier ansvarlig redaktør Odd Harald Hauge i Nettavisen til digi:media.

Hauge sier at det ikke vil by på noe problem for innholdsleverandørene å stenge Riksagenten ute fra sine nyhetssider med tekniske virkemidler, slik Kanal 1 gjorde tidligere i dag

Også rent juridisk er agentvirksomheten til Riksnett på tynn is, og kan derfor stoppes med loven i hånd, mener han.

- Inntil videre ser vi det imidlertid ikke som noe ulempe for oss, for i startfasen ser vi det som ekstra drahjelp for å gjøre tjenesten vår kjent. Derfor tror jeg ikke at det er noe minus for oss, og om det blir det, så gjør vi noe med det, sier Hauge, som på lederplass også takket for tyveriet tidligere idag.

Men hva med Nettavisens annonsører, betaler ikke de nå for en rekke lesere som i virkeligheten ikke ser annonsene deres?

- Jeg ser ikke noe problem der. For våre annonsørers vedkommende er det også en rekke lesere, som går ut av nettavisen og leser en rekke sider hos dem. Ser du Internett under ett, tror jeg derfor at våre annonsører får igjen mer enn de mister.

Hauge mener først og fremst at denne saken må være meget pinlig for Riksnett, fordi de selv hadde gått ut så sterkt mot tyveri på nettet tidligere.

- Det synes jeg må være så pinlig for dem, at jeg kan ikke få sagt det, sier han.

Og for Riksnett har saken allerede kostet en annonsør.

- Vi hadde en annonse på samme side som de stjal stoff fra oss på. Den annonsen er nå trukket tilbake. De får ikke oss til å betale for en annonse ved siden av vårt eget stoff, sier redaktøren.

Til toppen