BEDRIFTSTEKNOLOGI

Riksnett-forhandlere går til Global One

Flere enn CBC-kjedens Riksnett-forhandlere vurderer Global One som det mest realistiske alternativet når dagens forhandleravtaler med Riksnett går ut 31. mars. Saken står om eiendomsretten til internettkundene som Riksnett og Telia krever, men som forhandlerne selv ønsker å beholde.

Frode Eriksen
4. mars 1997 - 06:00

Telia møter motbør på det norske internettmarkedet etter at selskapet la 26 millioner kroner på bordet og kjøpte Riksnett i desember i fjor.

Digi:tele skrev før helga at CBC-kjedens forhandlere ikke lenger ønsker å selge Internett-aksess knyttet til Riksnett. Forhandlerne vil ikke gi slipp på eiendomsretten til sine kunder og velger heller å forlate Riksnett-skuta fremfor å akseptere de avtaleutkastene de har fått forelagt.

Riksnettforhandlere Digi:tele har vært i kontakt med sier at de ikke ønsker å fortsette samarbeidet med Riksnett og Telia fordi de vil få mer igjen i et samarbeid med andre. Og andre i dette tilfellet er Global One, som er Riksnetts telesamarbeidspartner i dag. Når Telia overtar denne rollen fra 1. april kan det se ut som Riksnett blir betydelig slankere.

Etter det Digi:tele erfarer er det klart for en ny aktør på internettaksess i Norge, med basis i tidligere lokale forhandlere av Riksnett, og med Global One som telepartner.

I Global One vil ikke markedsdirektør Mette Håkonsen si så veldig mye, bortsett fra å bekrefte at det jobbes med et nytt konsept på Internett i Norge, som blant annet skal inkludere tidligere Riksnett-forhandlere.

Teliasjef i Norge, Terje Norddahl sier til Digi:tele at det ikke har skjedd noe som gjør Riknett til et dårligere kjøp for Telia. - Tvert imot skal vi i løpet av kort tid starte med aktiviteter som skal gjøre selskapet større innenfor sin bransje i Norge.

- Vi skal i løpet av 1998 ha 35 prosents markedsandel i Norge på dette markedet, og ser ingen dramatikk i at enkelte velger seg nye samarbeidspartnere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.