BEDRIFTSTEKNOLOGI

Riksnett og Cinet samarbeider

RiksNett AS og Cinet AS har inngått en samarbeidsavtale om drift, utvikling og salg av Internettjenester. Samarbeidet betyr at Telenor endelig får en slagkraftig og landsdekkende konkurrent i Norge.

digi:stab
17. mars 1997 - 12:03

- Samarbeidet er en del av RiksNetts inngangsstrategi til det norske markedet, sier direktør Rolf Larsen i RiksNett. RiksNett har som målsetting å bli en ledende aktør i markedet for levering av Internett-tilknytning til privatmarkedet og bedriftsmarkedet. Etter at Telia overtok RiksNett bygger vi opp et nytt nett som skal tilfredsstille brukernes krav for den nye generasjons Internett-brukere, sier Larsen.

Han mener Cinet har en rekke interessante områder som kompletterer Telia-eide RiksNett i det norske markedet.

- Cinets landsdekkende organisasjon og kompetanse på applikasjoner, PC og datanettverk utfyller RiksNetts produktspekter av Internett-tjenester på en god måte. Vi har valgt et forpliktende samarbeid med Cinet for å gi markedet det beste fra to ledende leverandører, sier Rolf Larsen.

Også Cinet har store forventninger til det nye samarbeidet.

- Flere av våre kunder ønsker et komplett tilbud på data og kommunikasjon. Det er fra før bare én landsdekkende leverandør med begge produktområdene og markedet krever alternativer. Vi har nå skapt en reell utfordrer til Telenor, som er vår største konkurrent på store landsomfattende kontrakter. Telia og RiksNetts ekspertise datakommunikasjon og Internett kompletterer vår kompetanse på data, sier administrerende direktør Øystein Moan i Cinet.

Cinet er i dag Norges største leverandør av PC nettverk og leverer i år 50.000 PCer. De fleste Cinet PCer vil bli levert med ferdig tilknytning til RiksNett Internett.

- Vi blir komplette sammen, men kan allikevel konsentrere oss om våre spesialiteter. Det er umulig å dekke alle områdene innen et selskap uten å bli utvannet og miste grepet på noen. Med dette samarbeidet blir vi en komplett organisasjon, sier Moan.

RiksNett AS er en landsdekkende Internettleverandør som er eiet av telekonsernet Telia. RiksNett har en bred satsing på infrastruktur og teknologi, som er bygget ut til å ivareta nye behov for bredbåndsløsninger, rask oppkoblingstid og service overfor brukerne. RiksNett består av over 25 ansatte med hovedkontor i Oslo og et avdelingskontor i Risør.

Cinet AS er en totalleverandør av dataløsninger, og tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester innen PC, PC nettverk, økonomisystemer, gruppevare, standard- og bransjetilpasset programvare, datakommunikasjon, infrastruktur, programutvikling, kurs og opplæring samt service, drift og overvåkning av datasystemer. Cinet eies i dag av det nederlandske dataselskapet Getronics NV. Getronics er børsnotert i Amsterdam, og hadde i 1996 en omsetning på 7,9 milliarder kroner og et driftsresultatet på 720 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.