RiksTV fikk likevel plass til BBC World

RiksTV sier det er plass til flere tv-kanaler enn de var klar over i forrig uke.

RiksTV fikk likevel plass til BBC World

RiksTV sier det er plass til flere tv-kanaler enn de var klar over i forrig uke.

Oslo (NTB:) RiksTV har bestemt seg for å utvide kanaltilbudet i det digitale bakkenettet allerede fra høsten. Valget har falt på BBC World.

Nye tekniske tester viser at det er plass til flere TV-kanaler i det digitale bakkenettet enn først beregnet, skriver RiksTV i en pressemelding onsdag morgen.

12. juni presenterte RiksTV det opprinnelige kanaltilbudet på det nye bakkenettet. Medietilsynet var kritiske til om kanalvalget førte til et tilstrekkelig bredt og variert tilbud for hele befolkningen, og RiksTV hadde frist på seg til onsdag med å redegjøre for valget av kanaler. Blant annet etterlyste Medietilsynet internasjonale nyhetskanaler i kanaltilbudet.

– Da vi presenterte våre kanalpakker, understreket vi at vi har vært forsiktige med hensyn til hvor mange kanaler vi har plass til. Nå har vi tatt i bruk nytt og bedre utstyr for videokomprimering som vi testet i forrige uke. Resultatet er svært oppløftende. Tre kanaler som sto «på vent» kan vi ta med allerede fra lansering. I tillegg har vi plass til en ny kanal. Øverst på ønskelisten vår sto en internasjonal nyhetskanal. Etter en helhetsvurdering valgte vi BBC World, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV i en pressemelding.

Til toppen