BEDRIFTSTEKNOLOGI

RIM snapper opp nøkkelteknologi

Kan bety ny, enhetlig sikkerhet og drift for Blackberry, Android og Symbian.

20. sep. 2010 - 12:21

For to uker fikk den erkjent pålitelige tjenesten All Things Digital en bekreftelse fra Research in Motion (RIM), det kanadiske selskapet bak mobiltelefonene Blackberry, om at de har kjøpt teknologi fra DataViz og overtatt flere av deres utviklere.

Noen dager tidligere hadde Crackberry.com meldt at RIM hadde overtatt hele selskapet DataViz. Først sist torsdag fikk GoRumors.com bekreftet fra DataViz at selskapet fortsetter driften selv om de har solgt teknologi og overlatt utviklere til RIM.

Verken RIM eller DataViz har sendt ut noen pressemelding om hva som faktisk har skjedd.

DataViz har to hovedprodukter for avanserte mobiltelefoner: Documents To Go og RoadSync.

Documents To Go er en applikasjon for BlackBerry, Apple iOS, Android, Maemo, Palm OS, webOS og Windows Mobile for å lese og redigere pdf samt Microsoft-formatene Word, Excel og Powerpoint.

RoadSync er et verktøy for å synkronisere Symbian S60 og Android mot Microsoft Exchange.

Begge produktene er svært utbredt, og har bidratt til bedrifters aksept av særlig Android.

The Motley Fool mener at RIM har slått kloa i begge disse produktene.

Artikkelen peker på at begge applikasjonene har stor verdi for Blackberry, og argumenterer for at strategisk sett kan RoadSync få enda større betydning enn Documents To Go.

Poenget til The Motley Fool er at DataViz-utviklerne som RIM har overtatt, kan gjøre det mulig å utvikle en slags «Blackberry»-klient for Symbian og Android. Det vil i så fall kunne appellere til bedrifter som hittil har standardisert på Blackberry på grunn av overlegen sikkerhet og effektive muligheter for sentral drift av mobile klienter. Klienten vil kunne gjøre det mulig å la de ansatte velge mobiltelefoner basert på Android eller Symbian, samtidig som bedriften beholder de sikkerhetsmessige og driftsmessige fordelene som Blackberry tilbyr.

Dette er selvfølgelig spekulativt, siden det ikke en gang er offisielt bekreftet hva slags rettigheter RIM faktisk har ervervet av rettigheter til de to applikasjonene.

Tåken rundt kjøpet kan imidlertid ikke vare evig, og det vil være interessant å følge med RIMs virksomhet på applikasjonsmarkedet framover. Det er jo ganske klart at deres forretningsmodell, med proprietær plattform og proprietært nettverk, er uforenlig med tendensene som rår innen bruken av moderne avanserte mobiltelefoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.