BEDRIFTSTEKNOLOGI

RIM viser utviklere sitt kommende OS

Håper at «BlackBerry BBX» vil bane veien for flere applikasjoner.

19. okt. 2011 - 07:57

Research In Motion (RIM) åpnet sin tre dager lange utviklersamling i San Francisco i går med å avsløre et nytt operativsystem for både mobiltelefon og nettbrett. Systemet, døpt BlackBerry BBX, skal gjøre RIMs produkter mer tiltrekkende for utviklere.

Analytikere har pekt på at problemet til RIMs nettbrett og avanserte mobiltelefoner, er at de har avansert maskinvare og systemvare, men lite programvare. I en tid da en plattforms tiltrekningskraft overfor publikum måles i «apps», er det en vesentlig ulempe i konkurransen mot Android og Apple iOS.

BlackBerry BBX ble beskrevet som en slags bro til QNX, operativsystemet som driver RIMs nettbrett Playbook, en enhet som beskrives som teknisk avansert men lite brukbar, på grunn av mangelen på apps. Et varslet verktøy for automatisk tilpasning av Android-applikasjoner til Playbook, er ennå ikke tilgjengelig.

På utviklerkonferansen ble det gitt få detaljer om BlackBerry BBX, og det ble heller ikke offentliggjort en tidsplan for når det nye systemet kan gjøres tilgjengelig for utviklerne eller komme i nye mobiltelefoner. Det utviklerne fikk høre, var at «BBX forener det beste fra BlackBerry-plattformen med det beste fra QNX-plattformen».

Noen analytikere har poengtert overfor New York Times at utviklersamlingen i San Francisco vil spille en avgjørende rolle for RIMs framtid: Får de ikke utviklerne på sin side, vil de tape kampen om å gjøre BlackBerry og Playbook tiltrekkende for både bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet.

I forrige uke ble RIMs mange problemer skjerpet av nedetid i selskapets infrastruktur: Brukere over hele verden opplevde opptil tre døgn uten e-post og lynmeldinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.