BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rimelig deduplisering for bedrifter

Acronis’ backup er oppgradert, og tilbyr også støtte for virtuelle miljøer.

9. juli 2009 - 10:10

Ifølge en pressemelding er Acronis Backup & Recovery 10 tilgjengelig for distribusjon i Norge fra selskapets salgskontor i Kista i Sverige.

Produktet beskrives som den nyeste generasjon av Acronis True Image Solution, og som en suite for sikkerhetskopiering og gjenoppretting med deduplisering, sentral administrasjon og utvidet støtte for virtuelle miljøer. Det tilbyr full gjenoppretting av servere og arbeidsstasjoner med Windows eller Linux til et tidspunkt før krasjet, med operativsystem, programvare, oppdateringer, innstillinger og data.

Deduplisering innebærer at man ikke tar flere enn én sikkerhetskopi av filer eller data som ellers lagres i flere identiske eksemplarer. Deduplisering er typisk en egenskap ved dyrere produkter, og kan gi betydelige reduksjoner i behovet for lagringsplass, i visse tilfeller opptil 90 prosent.

Det oppgraderte Acronis-produktet støtter virtuelle miljøer under VMware, Microsoft Hyper-V og Citrix. Virtuelle maskiner under VMware ESX og Microsoft Hyper-V kan sikkerhetskopieres og gjenopprettes uten at det trengs en egen Acronis-klient i hver virtuell maskin.

Acronis reklamerer med at de er svært raske: Det skal ta minutter, ikke timer eller dager, å gjenopprette et helt system på en server eller en pc.

Det nye produktet tilbys i to utgaver: Acronis Backup & Recovery 10 Deduplication koster 22 euro per arbeidsstasjon og 190 euro per server. Acronis Backup & Recovery 10starter på 56 euro for enkeltstående arbeidsstasjoner og 899 euro for Advanced Server som inneholder sentralisert administrasjon. Prisen omfatter ett års support etter prinsippet 24x7x365.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.