Rimelig DVD-spiller med DivX-støtte

Stasjonære DivX-avspillere begynner å bli utbredt. Lite-On leverer en modell som nå selges for under 2000 kroner i Norge. Den har også muligheter for å lese flashminnekort.

Stasjonære DivX-avspillere begynner å bli utbredt. Lite-On leverer en modell som nå selges for under 2000 kroner i Norge. Den har også muligheter for å lese flashminnekort.

Etter at danske KiSS Technology lanserte den første stasjonære DivX-avspilleren på markedet i fjor høst, har flere produsenter kommet med tilsvarende produkter. Prisen har i de fleste tilfellene ligget rundt 3000 kroner, noe som kanskje er litt dyrt i dag med tanke på at du får DVD-spillere til stuebruk for godt under tusenlappen.

    Les også:

Hos forhandlerne i kjeden Telebutikken selges nå Lite-On LWD-2001 for knapt 1700 kroner. Dette er en enhet som ifølge reklamen spiller av DivX, Xvid, MP3, WNA, MPEG-1, 2 og 4, VCD, S-VCD, musikk-CD, Photo-VCD i tillegg til DVD-Video. Den støtter CD-R, CD-RW, DVD-R og DVD-RW.

Ifølge denne testen som ble utført i sommer, er støtten for de ulike multimedieformatene god. Det eneste som ikke fungerte spesielt godt var DivX 3.11 kodet i "Low Motion". I tillegg savnes støtte for musikkfilformatet OGG Vorbis og undertekster av filmer. Men dette er egenskaper som kanskje kan inkluderes gjennom senere fastvareoppdateringer.

Til gjengjeld er spilleren utstyrt med en PCMCIA-port i fronten hvor man ved hjelp av ulike adaptere kan lese flashminnekort av typen Compact Flash, MMC, Secure Digital, Memory Stick og Smart Media. Spilleren støtter også visning i Progressive Scan-modus og leveres med blant annet digital optisk lydutgang.

Spilleren kan gjøres sonefri ved hjelp av fjernkontrollen, mens fastvaren kan oppdateres ved å laste ned oppdateringer fra Lite-Ons nettsted, brenne dem inn på en CD og la spilleren lese dem.

Vær uansett klar over at det ikke er lovlig å bruke DivX-spillere til å spille av filmer du har skaffet til veie på ulovlig vis. Den er kun DivX-kopier av originale DVD-er du selv eier du har lov til å benytte.

Til toppen