Rimelig Linux-alternativ til Microsoft Exchange

SuSE Openexchange Server er blitt et enda mer funksjonsrikt og rimelig alternativ til Microsoft Exchange.

SuSE Openexchange Server er blitt et enda mer funksjonsrikt og rimelig alternativ til Microsoft Exchange.

Den tyske Linux-distributøren SuSE har fulgt opp Microsofts lansering av Exchange 2003 med en oppgradering av sitt rimelige alternativ Openexchange til versjon 4.1, som blir tilgjengelig på markedet fra 17. november.

    Les også:

Openexchange tilbyr tjenester tilsvarende de man får i Exchange, også overfor Windows-brukere med Microsofts e-postklient Outlook. CD-en inkluderer SuSE Linux for enkel installasjon. Selv om Openexchange kjører på Linux, er det ikke et åpenkildekode-produkt. Prisen for 4.1 med ubegrenset antall e-postklienter og 10 gruppevareklienter er 1240 dollar.

Butler Group hadde en gjennomgang av Openexchange 4.0.3 i april i år. Rapporten er tilgjengelig fra SuSEs nettsted. Den forteller at Openexchange er mest interessant for organisasjoner som allerede har bestemt seg for å standardisere sine servere på Linux, og følgelig trenger en erstatning for Microsoft Exchange. Butler anbefaler brukere av eldre Exchange-utgaver, for eksempel 5.5, å seriøst vurdere SuSE som en alternativ oppgradering. Særlig innen offentlig sektor, mener Butler at Openexchange kan være springbrettet som gir miljøet tilstrekkelig tillit og erfaring til å prøve Linux også til andre gjøremål.

Blant forbedringene fra 4.0 til 4.1 er et nytt WebDAV-grensesnitt (Web-based Distributed Authoring and Versioning) som sikrer at alle endringer i avtalebok og andre tjenester straks oppdateres på både klient og server. En annen virkning av WebDAV er tilgang til data fra bedriftens verktøy for prosjektstyring, kundestøtte og økonomisystem, slik at disse kan nås gjennom brukernes Outlook-klienter eller andre tilsvarende klienter – eller gjennom et webgrensesnitt. Openexchange har også fått offentlige mapper for å fordele avtaler, oppgaver og prosjekter mellom grupper.

Openexchange 4.1 omfatter det Java-baserte lynmeldingssystemet DyCE Instant Messenger fra SuSEs tyske samarbeidspartner go4teams. Dette systemet er beregnet på sikker kommunikasjon på gruppenivå, og tilbyr blant annet kryptering og integrasjon mot LDAP-kataloger. Det er skrevet i Java, og er testet for både Linux og Windows.

Til toppen